laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Μεζέδες ελληνικής κουζίνας > Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα

Συνταγές

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
2.00

6Υλικά συνταγής

500γρ.μύδια καθαρισμένα

1 πιπεριά κέρατο,καυτερή,κομμένη σε λωρίδες

125γρ.ελαιόλαδο

3 κουτ.σούπας ούζο

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

125γρ.γραβιέρα ή φέτα κομμένη σε κύβους

1 κουτ.σούπας ντοματοπελτέ ή 1 ντομάτα κονκασέ

1 κρεμμυδάκι φρέσκο σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.Ρίχνετε την πιπεριά,το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και τα σοτάρετε ελαφρά.Σβήνετε με το ούζο και αμέσως μετά ρίχνετε το κρασί.Περιμένετε να πάρει μια καλή βράση και ρίχνετε τον πελτέ.Ανακατεύετε και ρίχνετε τα μύδια.Σκεπάζετε και τα αφήνετε να βράσουν 2΄ - 6΄.Αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε τους κύβους της γραβιέρας ή της φέτας.Μαγειρεύετε ακόμη για 3΄και τα σερβίρετε ζεστά.

 

 

Πατατοκροκέτες με κύμινο
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

Χταπόδι κρασάτο
Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Παίρνατε από την μηχανή του πουρέ τις βρασμένες πατάτες και τον ταραμά

Σαρδέλες λαδορίγανη
Καθαρίστε και πλύντε τα ψάρια. Αφαιρέστε, αν θέλετε τη ραχοκοκαλιά. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Καγιανά ή Στραπατσάδα
Ρίχνετε σε τηγάνι τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το ζουμί τους,το αλάτι,τα πιπέρια,τη ρίγανη,τη ζάχαρη,το σκόρδο και το βούτυρο.

Ψαροκροκέτες στον ατμό
Για να ετοιμάσετε τη σως, αναμειγνύετε όλα τα υλικά με 3 κουταλιές νερό σε μπολ και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ομοιόμορφο μείγμα.