laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Σάλτσα > Σάλτσα μπάρμπεκιου

Σάλτσα μπάρμπεκιου

Συνταγές

Σάλτσα μπάρμπεκιου
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κλαδάκι σέλινο
  • 1 μεγάλο μήλο
  • ½ φλ. Ξηρό κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • ¼ κουταλάκι χοντρό αλάτι
  • ¼ κουταλάκι μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, το καυτερό και το σκόρδο ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βράζουμε το μείγμα ξεσκέπαστο, ανακατεύοντας κάθε τόσο για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να πηχτώσει. Το πολτοποιούμε στο μπλέντερ και το σουρώνουμε. Πετάμε τον πολτό. Βάζουμε την σάλτσα σε ζεστά αποστειρωμένα βαζάκια και σφραγίζουμε όταν κρυώσει. 

Σάλτσα πράσινη ντομάτα
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τις ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το νερό και τα σιγοβράζουμε σκεπασμένα περίπου για 20 λεπτά ώσπου να γίνουν πολτός.

Σάλτσα ντομάτα καυτερή
Βάζουμε σε σακουλάκι τα καυτερά, τα γαρύφαλλα και τα πιπέρια. Το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ζεσταίνουμε χωρίς να βράσει, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σάλτσα μπαχαρικών
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις ντομάτες , το πιπέρι, τη ζάχαρη και το κρεμμύδι. Βράζουμε το μείγμα ξεσκέπαστο, ανακατεύοντας κάθε τόσο για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να πηχτώσει.

Χάρασσα σάλτσα
Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα κτυπάτε

Σάλτσα γιαουρτιού
Κτυπάτε όλα τα υλικά στο μίξερ

Σάλτσα μουστάρδας
Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τους σπόρους ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σάλτσα ταχινιού
Αυτή η σάλτσα συνοδεύει τηγανιτά λαχανικά , βραστά κρέατα και κρέατα σχάρας.

Σάλτσα κάρυ
Ροδίζετε τα κρεμμύδια με το βούτυρο, προσθέτετε το μήλο

Σάλτσα μπάρμπεκιου
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, το καυτερό και το σκόρδο ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.