laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Χταπόδι κρασάτο

Συνταγές

Χταπόδι κρασάτο
0.00

Υλικά Συνταγής

2 κιλά μικρά χταπόδια
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
500 γρ  μικρά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
2 δαφνόφυλλα
1 ½  ξερό κόκκινο κρασί
1 φλιτζανιού ξίδι
440 ml πηχτός χυμός ντομάτας
1 κύβος λαχανικών θρυμματισμένος
2 κουταλάκια ρίγανη
2 κουταλάκια ζάχαρη
πιπέρι
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση συνταγής

Αφαιρέστε και πετάξτε τις σακούλες των χταποδιών. Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα . Πλύνετε  καλά . Σωτάρετε με το λάδι τα χταπόδια και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να εξατμιστεί το περισσότερο υγρό.
Προσθέστε τα κρεμμύδια ώσπου ,τα δαφνόφυλλα ,το κρασί , το νερό , το ξίδι, την ντομάτα και τον κύβο και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα  περίπου ½ ώρα ανακατώνοντας κάθε τόσο,
ώσπου να μαλακώσουν τα χταπόδια. Πετάξτε δαφνόφυλλα, προσθέστε τη ρίγανη,
τη ζάχαρη και πιπέρι και ανακατώστε καλά .Πασπαλίστε με μαϊντανό πριν σερβίρετε  

Χταπόδι ξυδάτο
Αν το χταπόδι είναι φρέσκο προσέξτε να είναι χτυπημένο καλά

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Καραβίδες ψητές
Πλύντε τις καραβίδες, στραγγίστε τες καλά και πασπαλίστε τες με αλάτι. Ψήστε τες στα κάρβουνα ή στο γκρίλ 10

Μους με βραστό κοτόπουλο ή άλλο κρέας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς,τόστ ή πίτες.

Πατατοκροκέτες με κύμινο
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.

Χταπόδι κρασάτο
Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα