Υλικά συνταγής
1 1/2 φλυτζ.τσαγιού φρέσκο βούτυρο ή βιτάμ
2 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη
2 κρόκους και 2 αυγά χτυπημένα
8 φλυτζ.τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
6 κουτ.τσαγιού κοφτά μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
1/2 φλυτζ.τσαγιού γάλα
ξύσμα λεμονιού
1 αυγό
Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τη ζάχαρη τμηματικά.Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ και ελάχιστο αλάτι.Το ρίχνετε στο μίγμα του βουτύρου ταυτόχρονα με το γάλα.Προσθέτετε ξύσμα λεμονιού και αν χρειαστεί λίγο ακόμη αλεύρι,ώστε η ζύμη να πλάθεται εύκολα.Πλάθετε τη ζύμη σε κορδόνια στο πάχος μικρού δαχτύλου και μήκους 25 περίπου εκατοστών.Τα διπλώνετε και τα στρίβετε για να γίνουν στριφτάρια.Ενώνετε τις δύο άκρες για να πάρουν το σχήμα κουλουριού.Τα βάζετε σε ταψί βουτυρωμένο και αλείφετε την επιφάνεια τους με αυγό ελαφρά χτυπημένο.Ψήνετε τα κουλουράκια σε μέτριο φούρνο 180οC για 20 περίπου λεπτά.