laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες

Συνταγές

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
0.00

Yλικά συνταγής
χοντρό αλάτι
3 μικρές μελιτζάνες
400γρ.μακαρόνια Νο 6
½ φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
1/3 φλιτζανιού λάδι
¼ φλιτζανιού φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

Yλικά σάλτσας κόκκινης πιπεριάς
3 μέτριες κόκκινες πιπεριές
1 κουταλιά λάδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι άσπρο ξίδι εστραγκόν
½ φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
1 κουταλάκι αλεύρι

Eκτέλεση συνταγής
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30  λεπτά. Πλύντε  τες με κρύο νερό και στραγγίστε τες πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Ζεστάνετε το λάδι και τηγανίστε τις μελιτζάνες. Στραγγίστε  τες πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Ρίξτε τα μακαρόνια σε βραστό νερό και βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε  τα. Βάλτε τα μακαρόνια, τις  μελιτζάνες, τη Σάλτσα Κόκκινης Πιπεριάς, τις ελιές  και το βασιλικό σε κατσαρόλα, ανακατώστε   καλά και ζεστάνετε.

Eκτέλεση σάλτσας κόκκινης πιπεριάς

Κόψτε τις πιπεριές στα τέσσερα και καθαρίστε τες. Ψήστε  τες στο γκριλ μέχρι να μαυρίσει η πέτσα τους και μετά αφαιρέστε την. Χτυπήστε  στο μπλέντερ τις πιπεριές, το σκόρδο, το λάδι, τα ξίδια και τη ζάχαρη ώσπου να πολτοποιηθούν. Βάλτε τη σάλτσα σε κατσαρόλα, προσθέστε το ζωμό και το αλεύρι και ζεστάνετέ την ανακατώνοντας.
 

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά.

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια