laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες

Συνταγές

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
0.00

Yλικά συνταγής
χοντρό αλάτι
3 μικρές μελιτζάνες
400γρ.μακαρόνια Νο 6
½ φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
1/3 φλιτζανιού λάδι
¼ φλιτζανιού φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

Yλικά σάλτσας κόκκινης πιπεριάς
3 μέτριες κόκκινες πιπεριές
1 κουταλιά λάδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι άσπρο ξίδι εστραγκόν
½ φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
1 κουταλάκι αλεύρι

Eκτέλεση συνταγής
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30  λεπτά. Πλύντε  τες με κρύο νερό και στραγγίστε τες πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Ζεστάνετε το λάδι και τηγανίστε τις μελιτζάνες. Στραγγίστε  τες πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Ρίξτε τα μακαρόνια σε βραστό νερό και βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε  τα. Βάλτε τα μακαρόνια, τις  μελιτζάνες, τη Σάλτσα Κόκκινης Πιπεριάς, τις ελιές  και το βασιλικό σε κατσαρόλα, ανακατώστε   καλά και ζεστάνετε.

Eκτέλεση σάλτσας κόκκινης πιπεριάς

Κόψτε τις πιπεριές στα τέσσερα και καθαρίστε τες. Ψήστε  τες στο γκριλ μέχρι να μαυρίσει η πέτσα τους και μετά αφαιρέστε την. Χτυπήστε  στο μπλέντερ τις πιπεριές, το σκόρδο, το λάδι, τα ξίδια και τη ζάχαρη ώσπου να πολτοποιηθούν. Βάλτε τη σάλτσα σε κατσαρόλα, προσθέστε το ζωμό και το αλεύρι και ζεστάνετέ την ανακατώνοντας.
 

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Λαζάνια με μανιτάρια
Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών
Μπορούμε να βάλουμε τυρί βιολογικό τριμμένο λίγο πριν το σερβίρισμα!!

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτετε το γάλα και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό. Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι