laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Κυρίως πιάτα ελληνικής κουζίνας > Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά

Συνταγές

Μπριάμ  λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
0.00

 

Υλικά Συνταγής:

6 Μελιτζάνες
7 Πατάτες
6 Κολοκυθάκια
5 Κρεμμύδια
4 Σκελίδες Σκόρδο
3 Πιπεριές
4 Καρότα(Προαιρετικά)
1 Ματσάκι Μαιντανό
1 Σάλτσα Ντομάτα(Βιο)
Αλάτι, Πιπέρι, Δυόσμο, Ζάχαρη Καστανή

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο για το Τηγάνισμα

 

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους . Αλατίζουμε και τηγανίζουμε ελαφρώς ένα ένα τα λαχανικά. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να στραγγίξουν απο το λάδι. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα ταψί προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μαζί με ένα ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στο φούρνο. Μόλις ψηθούν τα λαχανικά αφαιρούμε το κάλλυμα και τα αφήνουμε λίγη ώρα στο φούρνο ώστε να πάρουν χρώμα. Μπορούμε να σερβίρουμε με κεφαλοτύρι ή φέτα.

 

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Κοτόπουλο πάπρικας
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του πουλιού απ όλες τις πλευρές

Γεμιστά πιπέρια με ρύζι
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πιπεριές της ανοίγουμε από πάνω αφαιρούμε τα σπόριασε ένα τηγάνι βάζουμε το λαδί σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και το ρύζι προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Αρακάς κοκκινιστό
Μια ωραία συνταγή ακόμα και για αυτούς που δεν τρώνε αρακά

Ριγανάτο στιγμής
Κόβετε το κρέας σε μικρές λωρίδες και τις τσιγαρίζετε σε λάδι.

Μπριάμι
Κόψτε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Κόψτε σε χοντρά κομμάτια πατάτες και κρεμμύδια. Κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε κομμάτια 3 εκ.

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Σουβλάκια από ξιφία με λαχανικά
Μαρινάρετε τον ξιφία με τα αρωματικά χόρτα και το χυμό του λεμονιού για 1-2 ώρες