Υλικά Συνταγής
- 2 κουταλιές λάδι
- 1 κουταλιά ξύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κλαδάκι σέλινο
- 1 μεγάλο μήλο
- ½ φλ. Ξηρό κόκκινο κρασί
- 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- ¼ κουταλάκι χοντρό αλάτι
- ¼ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, το καυτερό και το σκόρδο ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βράζουμε το μείγμα ξεσκέπαστο, ανακατεύοντας κάθε τόσο για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να πηχτώσει. Το πολτοποιούμε στο μπλέντερ και το σουρώνουμε. Πετάμε τον πολτό. Βάζουμε την σάλτσα σε ζεστά αποστειρωμένα βαζάκια και σφραγίζουμε όταν κρυώσει.