Υλικά Συνταγής
- 2 κιλά ντομάτες
- ¼ κουταλάκι πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- ¼ φλιτζ ζάχαρη
- 1 φλιτζ ξύδι
- 2 κουταλάκια χοντρό αλάτι
- ½ κουταλάκι τζίντζερ αλεσμένο
- ½ κουταλάκι γαρύφαλλο αλεσμένο
- ½ κουταλάκι κανέλα αλεσμένη
- ½ κουταλάκι μπαχάρι αλεσμένο
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις ντομάτες , το πιπέρι, τη ζάχαρη και το κρεμμύδι. Βράζουμε το μείγμα ξεσκέπαστο, ανακατεύοντας κάθε τόσο για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να πηχτώσει. Το πολτοποιούμε στο μπλέντερ και σουρώνουμε . Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτοντας το ξύδι, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Το σιγοβράζουμε για 5 λεπτά περίπου και βάζουμε την σάλτσα σε ζεστά αποστειρωμένα βαζάκια και σφραγίζουμε όταν κρυώσει.