laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κολιοί Φούρνου

Συνταγές

Κολιοί Φούρνου
0.00

 

Υλικά Συνταγής:

1 κιλό κολιοί

1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

½ κιλό ντομάτες ώριμες

2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο

2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά

1 λεμόνι

 Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Τους αφήνετε στο ψυγείο μισή ώρα. Περνάτε τις ντομάτες από τρυπητό και ετοιμάζετε τα άλλα υλικά. Παίρνετε το τα ταψάκι με τους κολιούς και το πασπαλίζετε με το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και την πιπεριά. Ρίχνετε το λάδι και τον πολτό της ντομάτας, λίγο αλάτι, πιπέρι και βάζετε το φαγητό να ψηθεί σε μέτριο φούρνο ( 200 – 250) επί ¼ της ώρας. Τότε ρίχνετε και το κρασί, παίρνετε με ένα κουτάλι σάλτσα και βρέχετε τα ψάρια και ξαναβάζετε στο φούρνο να ψηθούν ακόμη 30 λεπτά της ώρας και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους

Ρολάκια με τυρί και πέστο
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

Καγιανά ή Στραπατσάδα
Ρίχνετε σε τηγάνι τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το ζουμί τους,το αλάτι,τα πιπέρια,τη ρίγανη,τη ζάχαρη,το σκόρδο και το βούτυρο.

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Σαρδέλες λαδορίγανη
Καθαρίστε και πλύντε τα ψάρια. Αφαιρέστε, αν θέλετε τη ραχοκοκαλιά. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.

Μπαρμπούνια στον φούρνο
Καθαρίστε και πλύντε καλά τα ψάρια. Στραγγίστε τα, αραδιάστε τα σε ταψάκι και περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Πατατοκροκέτες με κύμινο
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.