Υλικά Συνταγής:
1 κιλό κολιοί
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
½ κιλό ντομάτες ώριμες
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Τους αφήνετε στο ψυγείο μισή ώρα. Περνάτε τις ντομάτες από τρυπητό και ετοιμάζετε τα άλλα υλικά. Παίρνετε το τα ταψάκι με τους κολιούς και το πασπαλίζετε με το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και την πιπεριά. Ρίχνετε το λάδι και τον πολτό της ντομάτας, λίγο αλάτι, πιπέρι και βάζετε το φαγητό να ψηθεί σε μέτριο φούρνο ( 200 – 250) επί ¼ της ώρας. Τότε ρίχνετε και το κρασί, παίρνετε με ένα κουτάλι σάλτσα και βρέχετε τα ψάρια και ξαναβάζετε στο φούρνο να ψηθούν ακόμη 30 λεπτά της ώρας και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους