laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κολιοί Φούρνου

Συνταγές

Κολιοί Φούρνου
0.00

 

Υλικά Συνταγής:

1 κιλό κολιοί

1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

½ κιλό ντομάτες ώριμες

2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο

2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά

1 λεμόνι

 Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Τους αφήνετε στο ψυγείο μισή ώρα. Περνάτε τις ντομάτες από τρυπητό και ετοιμάζετε τα άλλα υλικά. Παίρνετε το τα ταψάκι με τους κολιούς και το πασπαλίζετε με το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και την πιπεριά. Ρίχνετε το λάδι και τον πολτό της ντομάτας, λίγο αλάτι, πιπέρι και βάζετε το φαγητό να ψηθεί σε μέτριο φούρνο ( 200 – 250) επί ¼ της ώρας. Τότε ρίχνετε και το κρασί, παίρνετε με ένα κουτάλι σάλτσα και βρέχετε τα ψάρια και ξαναβάζετε στο φούρνο να ψηθούν ακόμη 30 λεπτά της ώρας και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες

Κολοκυθοκεφτέδες Λιβάνου
Πλάθετε κεφτέδες με μίγμα και τους πατάτε για να γίνουν επίπεδοι

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Γαυράκι Μυτιλήνης
Καθαρίζουμε το γαύρο και τον τοποθετούμε σ΄ ένα αρκετά μεγάλο ταψί

Χταπόδι κρασάτο
Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν