laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Κυρίως πιάτα ελληνικής κουζίνας > Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο

Συνταγές

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
0.00

Χρόνος προετοιμασίας :25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 30 λεπτά
Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα : περίπου 350 kcal

Υλικά Συνταγής

120 γρ ρύζι αρμπόριο η carnaroli
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200γρ νουά σε μικρά κομμάτια
½ μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι νερού λευκό αρετσίνωτο κρασί
3 ποτήρια νερού ζεστό μοσχαρίσιο ζωμό
2 κουταλιές της σούπας μασκαρπόνε η τυρί
κρέμα Philadelphia
φρέσκο δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας .
Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο, αφού πρώτα το έχω μαδήσει.
Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατεύω για 2 λεπτά  ακόμη και <<σβήνω>> με το κρασί .
Λίγο πριν εξατμιστεί το κρασί προσθέτω λίγο-λίγο το ζεστό ζωμό ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και αλλατοπιπερώνω. (Με προσοχή αν είναι ήδη αλμυρός ο ζωμός )
Σ΄ ένα τηγανάκι σοτάρω τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες .
Το ριζότο θέλει 18-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
Τρία λεπτά πριν γίνει το ριζότο, προσθέτω τα μανιτάρια και μόλις το βγάλω από τη φωτιά , ρίχνω μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα Philadelphia και ανακατεύω ελαφρά 

Φιλέτο χοιρινό με σκόρδο,
Αλείφετε το φιλέτο με λάδι, το μπήγετε με 3 κομμάτια σκόρδο, μαζί με αλάτι πιπέρι και το ροδίζετε σε χαμηλή φωτιά

Ογκρατέν λαχανικών με λουκάνικα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε την πατάτα για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και την σουρώνετε. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδισε τηγάνι και σωτάρετε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.

Αρακάς κοκκινιστό
Μια ωραία συνταγή ακόμα και για αυτούς που δεν τρώνε αρακά

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα λαχανικά

Αρνί με αρακά
Καθαρίζετε το μπούτι από το έντερο, το πλένετε, το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε στο ταψί

Ψάρι πλακί
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω,το βρέχετε με το χυμό του λεμονιού και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί.

Λαχανικά ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Φιλέτο σολωμού με σάλτσα ντομάτας
Βάζετε τα φιλέτα σολωμού σε ρηχό τηγάνι και περιχύνετε το κρασί. Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί και σιγοβράζετε το σολωμό για 6 λεπτά.

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά
Βράζετε σε λίγο νερό τα καρότα και το σέλινο ή τη σελινόριζα και κρατάτε το νερό τους.