laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ριζότο με μανιτάρια

Συνταγές

Ριζότο με μανιτάρια
0.00

Υλικά συνταγής

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

55 γρ. βούτυρο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 φλιτζ. ρύζι

3 φλιτζ. μανιτάρια σε φέτες

2 1/2 φλιτζ. ζωμό λαχανικών ή κότας

1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί

1/2 κουταλάκι αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

μαϊντανός, για γαρνίρισμα

παρμεζάνα, για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Αφήνουμε το ριζότο να σταθεί για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Το σερβίρουμε με νιφάδες παρμεζάνας.

Το ριζότο πρέπει να έχει στερεή υφή αλλά να είναι σχετικά μαλακό.

Κοτόπουλο τηγανητό
Ετοιμάζετε ένα χυλό. Χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα και προσθέτετε το αλεύρι διαλυμένο με το γάλα κρύο

Κοτόπουλο πάπρικας
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του πουλιού απ όλες τις πλευρές

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Σουβλάκια από ξιφία με λαχανικά
Μαρινάρετε τον ξιφία με τα αρωματικά χόρτα και το χυμό του λεμονιού για 1-2 ώρες

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά
Βράζετε σε λίγο νερό τα καρότα και το σέλινο ή τη σελινόριζα και κρατάτε το νερό τους.

Κοτόπουλο με μπάμιες
Ρίχνετε τις καθαρισμένες μπάμιες σε ταψί,τις αλατίζετε,τις βρέχετε με το ξύδι και τις αφήνετε για 1-2 ώρες στον ήλιο ή στο φούρνο,στους 120οC.

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας . Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο

Σπετσοφάι Πηλίου
Τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μπόλικο λάδι και τις στραγγίζετε.Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες.

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά