Υλικά συνταγής
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
55 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 φλιτζ. ρύζι
3 φλιτζ. μανιτάρια σε φέτες
2 1/2 φλιτζ. ζωμό λαχανικών ή κότας
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
μαϊντανός, για γαρνίρισμα
παρμεζάνα, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Αφήνουμε το ριζότο να σταθεί για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Το σερβίρουμε με νιφάδες παρμεζάνας.
Το ριζότο πρέπει να έχει στερεή υφή αλλά να είναι σχετικά μαλακό.