laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Χταπόδι κρασάτο

Συνταγές

Χταπόδι κρασάτο
0.00

Υλικά Συνταγής

2 κιλά μικρά χταπόδια
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
500 γρ  μικρά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
2 δαφνόφυλλα
1 ½  ξερό κόκκινο κρασί
1 φλιτζανιού ξίδι
440 ml πηχτός χυμός ντομάτας
1 κύβος λαχανικών θρυμματισμένος
2 κουταλάκια ρίγανη
2 κουταλάκια ζάχαρη
πιπέρι
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση συνταγής

Αφαιρέστε και πετάξτε τις σακούλες των χταποδιών. Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα . Πλύνετε  καλά . Σωτάρετε με το λάδι τα χταπόδια και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να εξατμιστεί το περισσότερο υγρό.
Προσθέστε τα κρεμμύδια ώσπου ,τα δαφνόφυλλα ,το κρασί , το νερό , το ξίδι, την ντομάτα και τον κύβο και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα  περίπου ½ ώρα ανακατώνοντας κάθε τόσο,
ώσπου να μαλακώσουν τα χταπόδια. Πετάξτε δαφνόφυλλα, προσθέστε τη ρίγανη,
τη ζάχαρη και πιπέρι και ανακατώστε καλά .Πασπαλίστε με μαϊντανό πριν σερβίρετε  

Χταπόδι κρασάτο
Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα

Χταπόδι ξυδάτο
Αν το χταπόδι είναι φρέσκο προσέξτε να είναι χτυπημένο καλά

Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι
άζετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το λάδι σε μπολ, ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες.

Κολοκυθοκεφτέδες Λιβάνου
Πλάθετε κεφτέδες με μίγμα και τους πατάτε για να γίνουν επίπεδοι

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια 2-3 λεπτά

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Μους με βραστό κοτόπουλο ή άλλο κρέας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς,τόστ ή πίτες.

Καραβίδες ψητές
Πλύντε τις καραβίδες, στραγγίστε τες καλά και πασπαλίστε τες με αλάτι. Ψήστε τες στα κάρβουνα ή στο γκρίλ 10

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν