laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Χταπόδι κρασάτο

Συνταγές

Χταπόδι κρασάτο
0.00

Υλικά Συνταγής

2 κιλά μικρά χταπόδια
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
500 γρ  μικρά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
2 δαφνόφυλλα
1 ½  ξερό κόκκινο κρασί
1 φλιτζανιού ξίδι
440 ml πηχτός χυμός ντομάτας
1 κύβος λαχανικών θρυμματισμένος
2 κουταλάκια ρίγανη
2 κουταλάκια ζάχαρη
πιπέρι
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση συνταγής

Αφαιρέστε και πετάξτε τις σακούλες των χταποδιών. Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα . Πλύνετε  καλά . Σωτάρετε με το λάδι τα χταπόδια και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να εξατμιστεί το περισσότερο υγρό.
Προσθέστε τα κρεμμύδια ώσπου ,τα δαφνόφυλλα ,το κρασί , το νερό , το ξίδι, την ντομάτα και τον κύβο και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα  περίπου ½ ώρα ανακατώνοντας κάθε τόσο,
ώσπου να μαλακώσουν τα χταπόδια. Πετάξτε δαφνόφυλλα, προσθέστε τη ρίγανη,
τη ζάχαρη και πιπέρι και ανακατώστε καλά .Πασπαλίστε με μαϊντανό πριν σερβίρετε  

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες

Μεξικάνικα λουκάνικα
Τοποθετούμε τα λουκάνικα σε λαμαρίνα που έχουμε αλείψει με λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μύδια με κρέμα
Τρίβετε και ξεπλένετε τα μύδια σε πολλά νερά και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο,

Κολοκυθοκεφτέδες Λιβάνου
Πλάθετε κεφτέδες με μίγμα και τους πατάτε για να γίνουν επίπεδοι

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Μπεκρή μεζές
Βάλτε το κρέας σ ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια

Σαρδέλες ψητές
Καθαρίστε τις σαρδέλες κι αφαιρέστε με προσοχή τη ραχοκοκαλιά, προσέχοντας να μη χωρίσουν στη μέση.