laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Λαχανικά ογκρατέν

Συνταγές

Λαχανικά ογκρατέν
0.00

Υλικά συνταγής

225 γρ. πατάτες σε κύβους

1 μικρό καρότο σε κύβους

1 κομμάτι βούτυρο

μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι φυτικό λάδι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

8 λουκάνικα κομμένα κατά μήκος στην μέση

115 γρ. φασόλια κονσέρβας, πλυμένα και στραγγισμένα

30 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ

1 κολοκυθάκι κομμένο κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Ρίχνουμε και τα φασόλια για να ζεσταθούν και προσθέτουμε πιπέρι.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα λουκάνικα σε πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε τον πουρέ πατάτας και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε για 3 λεπτά, ώσπου να ροδίσει το τυρί.

 

Λαχανικά ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Μπριάμι
Κόψτε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Κόψτε σε χοντρά κομμάτια πατάτες και κρεμμύδια. Κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε κομμάτια 3 εκ.

Καρέ χοιρινού με λεμόνι
Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε το κρέας στα χοντρά σημεία και βάζουμε μέσα λίγο σκόρδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του χοιρινού με λάδι και λεμόνι.

Σπανακόρυζο
Σωτάρετε στο λάδι το πράσο και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο.

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου
Κατ'αρχάς, ετοιμάζετε το βούτυρο σκόρδου. Αναμειγνύετε σε μπολ το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Μεταφέρετε το μείγμα σε διάφανη μμβράνη και το τυλίγετε ώστε να φτιάξετε ένα ρολό διαμέτρου 3 εκ. Διπλώνετε τις άκρες για να κλείσει και το βάζετε στο ψυ

Καλαμαράκια με σπανάκι
Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα καλαμαράκια. Τα σκουπίζετε καλά.

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά

Ριγανάτο στιγμής
Κόβετε το κρέας σε μικρές λωρίδες και τις τσιγαρίζετε σε λάδι.

Ελάφι με σως βατόμουρο
Ζεσταίνουμε το μισό διαυγές βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε το σκεύος. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας, ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν.