laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Λαχανικά ογκρατέν

Συνταγές

Λαχανικά ογκρατέν
0.00

Υλικά συνταγής

225 γρ. πατάτες σε κύβους

1 μικρό καρότο σε κύβους

1 κομμάτι βούτυρο

μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι φυτικό λάδι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

8 λουκάνικα κομμένα κατά μήκος στην μέση

115 γρ. φασόλια κονσέρβας, πλυμένα και στραγγισμένα

30 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ

1 κολοκυθάκι κομμένο κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Ρίχνουμε και τα φασόλια για να ζεσταθούν και προσθέτουμε πιπέρι.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα λουκάνικα σε πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε τον πουρέ πατάτας και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε για 3 λεπτά, ώσπου να ροδίσει το τυρί.

 

Καρέ χοιρινού με λεμόνι
Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε το κρέας στα χοντρά σημεία και βάζουμε μέσα λίγο σκόρδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του χοιρινού με λάδι και λεμόνι.

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά

Ψάρι πλακί
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω,το βρέχετε με το χυμό του λεμονιού και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί.

Γεμιστά πιπέρια με ρύζι
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πιπεριές της ανοίγουμε από πάνω αφαιρούμε τα σπόριασε ένα τηγάνι βάζουμε το λαδί σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και το ρύζι προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά
Βράζετε σε λίγο νερό τα καρότα και το σέλινο ή τη σελινόριζα και κρατάτε το νερό τους.

Χοιρινό με πράσα
Καθαρίστε τα πράσα και πετάξτε όλα τα σκούρα πράσινα φύλλα. Πλύντε τα και κόψτε τα σε κομμάτια

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας . Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες
Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες. Κόβετε το πάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα τους.

Φιλέτο χοιρινό με σκόρδο,
Αλείφετε το φιλέτο με λάδι, το μπήγετε με 3 κομμάτια σκόρδο, μαζί με αλάτι πιπέρι και το ροδίζετε σε χαμηλή φωτιά