Υλικά συνταγής
225 γρ. πατάτες σε κύβους
1 μικρό καρότο σε κύβους
1 κομμάτι βούτυρο
μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι φυτικό λάδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
8 λουκάνικα κομμένα κατά μήκος στην μέση
115 γρ. φασόλια κονσέρβας, πλυμένα και στραγγισμένα
30 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
1 κολοκυθάκι κομμένο κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες
Εκτέλεση συνταγής
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Ρίχνουμε και τα φασόλια για να ζεσταθούν και προσθέτουμε πιπέρι.
Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα λουκάνικα σε πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε τον πουρέ πατάτας και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε για 3 λεπτά, ώσπου να ροδίσει το τυρί.