laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

"Φωλιές" πατάτας με κεφτεδάκια

Συνταγές

"Φωλιές" πατάτας με κεφτεδάκια
0.00

Υλικά συνταγής

ηλιέλαιο, για άλειμμα και τηγάνισμα

145 γρ. κιμά από στήθος κοτόπουλου

2 κουταλιές τρίμματα φρέσκου ψωμιού

1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

1 κουταλάκι θυμάρι

2 αυγά, χτυπημένα

225 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες και τρμμένες

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

μαύρο πιπέρι

 

Για τη σως:

1 κουταλιά κρεμ φρες

1/2 κουταλάκι μουστάρδα

2 κουταλάκια ψιλοκομμένα σχοινόπρασα

 

Εκτέλεση συνταγής

Κατ΄αρχάς ετοιμάζετε τη σως. Αναμειγνύετε σε μπολ την κρεμ φρες, τη μουστάρδα και τα σχοινόπρασα. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο.

Προθερμαίνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Καλύπτετε τη σχάρα με αλουμινόχαρτο και το αλέιφετε με λάδι. Αναμειγνύετε τον κιμά, τα τρίμματα ψωμιού, το μαϊντανό, το θυμάρι, το μισό αυγό και το πιπέρι. Πλάθετε με το μείγμα 8 μπαλίτσες. Τις τοποθετείτε στη σχάρα και τις ψήνετε για 5-10 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τις "φωλιές". Στύβετε καλά την τριμμένη πατάτα, την τοποθετείτε σε μπολ μαζί με το κρεμμύδι, το υπόλοιπο αυγό και λίγο πιπέρι. Μοιράζετε το μείγμα στα δύο, πλάθετε κάθε κομμάτι σε στρογγυλή φωλιά και το πιέζετε ελαφρώς για να ισιώσει η επιφάνεια.

Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε τις "φωλιές" για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να ροδίσουν.

Κάνετε μια λακουβίτσα σε κάθε "φωλιά", τις ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και τις μεταφέρετε σε πιάτα. Τις περιχύνετε με τη σως και τοποθετείτε 4 κεφτεδάκια κοτόπουλο στην καθεμιά.

Μους πέστροφας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς και αλμυρά μπισκότα

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Αυγά γεμιστά
Βράζετε τα αυγά σφικτά,τα καθαρίζετε,τα χωρίζετε στη μέση και κόβετε τις άκρες για να στέκονται όρθια.

Φλογέρες
Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.

Μους με ντομάτες λιαστές
Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο και την παρμεζάνα και τα χτυπάτε

Ελαφριά μελιτζανοσαλάτα
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε στο φούρνο

"Φωλιές" πατάτας με κεφτεδάκια
Κατ΄αρχάς ετοιμάζετε τη σως. Αναμειγνύετε σε μπολ την κρεμ φρες, τη μουστάρδα και τα σχοινόπρασα. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο.

Σαγανάκι με κεφαλοτύρι
Κόβετε το τυρί σε κομμάτια πάχους 1-2 εκ..

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Πλένετε τις πιπεριές,τις κόβετε από το κοτσάνι και αφαιρείτε τους σπόρους.