laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

"Φωλιές" πατάτας με κεφτεδάκια

Συνταγές

"Φωλιές" πατάτας με κεφτεδάκια
0.00

Υλικά συνταγής

ηλιέλαιο, για άλειμμα και τηγάνισμα

145 γρ. κιμά από στήθος κοτόπουλου

2 κουταλιές τρίμματα φρέσκου ψωμιού

1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

1 κουταλάκι θυμάρι

2 αυγά, χτυπημένα

225 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες και τρμμένες

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

μαύρο πιπέρι

 

Για τη σως:

1 κουταλιά κρεμ φρες

1/2 κουταλάκι μουστάρδα

2 κουταλάκια ψιλοκομμένα σχοινόπρασα

 

Εκτέλεση συνταγής

Κατ΄αρχάς ετοιμάζετε τη σως. Αναμειγνύετε σε μπολ την κρεμ φρες, τη μουστάρδα και τα σχοινόπρασα. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο.

Προθερμαίνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Καλύπτετε τη σχάρα με αλουμινόχαρτο και το αλέιφετε με λάδι. Αναμειγνύετε τον κιμά, τα τρίμματα ψωμιού, το μαϊντανό, το θυμάρι, το μισό αυγό και το πιπέρι. Πλάθετε με το μείγμα 8 μπαλίτσες. Τις τοποθετείτε στη σχάρα και τις ψήνετε για 5-10 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τις "φωλιές". Στύβετε καλά την τριμμένη πατάτα, την τοποθετείτε σε μπολ μαζί με το κρεμμύδι, το υπόλοιπο αυγό και λίγο πιπέρι. Μοιράζετε το μείγμα στα δύο, πλάθετε κάθε κομμάτι σε στρογγυλή φωλιά και το πιέζετε ελαφρώς για να ισιώσει η επιφάνεια.

Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε τις "φωλιές" για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να ροδίσουν.

Κάνετε μια λακουβίτσα σε κάθε "φωλιά", τις ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και τις μεταφέρετε σε πιάτα. Τις περιχύνετε με τη σως και τοποθετείτε 4 κεφτεδάκια κοτόπουλο στην καθεμιά.

Ντομάτες φούρνου
Ανακατώστε καλά το σκόρδο, το μαϊντανο,

Μους με ψίχα καβουριού
Χτυπάτε το βούτυρο με την καβουρόψιχα στο μίξερ και ρίχνετε διαδοχικά λίγο-λίγο το ούζο,το μπράντυ,την κέτσαπ,την αγγλική σάλτσα,το ταμπάσκο

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Μανιτάρια με σκόρδο
Ξεπλύντε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό, να φύγει το χώμα

Ψαροκεφτέδες
Βάζετε το μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.

Αυγά γεμιστά
Βράζετε τα αυγά σφικτά,τα καθαρίζετε,τα χωρίζετε στη μέση και κόβετε τις άκρες για να στέκονται όρθια.

Μους πέστροφας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς και αλμυρά μπισκότα

"Φωλιές" πατάτας με κεφτεδάκια
Κατ΄αρχάς ετοιμάζετε τη σως. Αναμειγνύετε σε μπολ την κρεμ φρες, τη μουστάρδα και τα σχοινόπρασα. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο.

Μους με ντομάτες λιαστές
Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο και την παρμεζάνα και τα χτυπάτε