laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ινδονησιακό μοσχαράκι

Συνταγές

Ινδονησιακό μοσχαράκι
0.00

Υλικά συνταγής

680 γρ. μοσχάρι σε κύβους

2 κρεμμύδια,κομμένα

2 σκελίδες σκόρδο,κομμένες

1 κομματάκι πιπερόριζα ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά τσίλι

4 κουταλιές αποξηραμένη τριμμένη καρύδα

2 κλωναράκια λεμονόχορτο

2 κουταλιές φυτικό λάδι

1 κουταλάκι κουρκουμά

400 ml γάλα καρύδας

1 κουταλάκι ζάχαρη

αλάτι

 

Εκτέλεση συνταγής

Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και σωτάρουμε την καρύδα για 5 λεπτά, ώσπου να ροδίσει, ανακατεύοντας συχνά, θρυμματίζουμε την καρύδα στο γουδί ή στο μπλέντερ.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το λεμονόχορτο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πιπερόριζα και το τσίλι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζουμε τον πολτό για 5 λεπτά να απελευθερωθούν τα αρώματα, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε το κρέας και το σωτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα, τον κουρκουμά, το γάλα καρύδας, την ζάχαρη και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να βράσουν και χαμηλώνουμε την φωτιά.

Σιγοβράζουμε το μείγμαγια 3 ώρες, ανακατεύοντας συχνά, ώσπου να πήξει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με βρασμένο ρύζι.

 

 

 

Ριγανάτο στιγμής
Κόβετε το κρέας σε μικρές λωρίδες και τις τσιγαρίζετε σε λάδι.

Σπετσοφάι Πηλίου
Τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μπόλικο λάδι και τις στραγγίζετε.Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες.

Σουβλάκια από ξιφία με λαχανικά
Μαρινάρετε τον ξιφία με τα αρωματικά χόρτα και το χυμό του λεμονιού για 1-2 ώρες

Μοσχάρι Κοκκινιστό
Μπορούμε να το συνοδέψουμε το μοσχαράκι :με πατάτες τηγανιτές,πουρέ πατάτας,ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά,χοντρό μακαρόνι!!

Κοτόπουλο τηγανητό
Ετοιμάζετε ένα χυλό. Χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα και προσθέτετε το αλεύρι διαλυμένο με το γάλα κρύο

Φασολάκια λαδερά
Σε κατσαρόλα ξανθίζετε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα καθαρισμένα και πλυμένα φασολάκια.

Ψάρι πλακί
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω,το βρέχετε με το χυμό του λεμονιού και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί.

Κοτόπουλο με μπάμιες
Ρίχνετε τις καθαρισμένες μπάμιες σε ταψί,τις αλατίζετε,τις βρέχετε με το ξύδι και τις αφήνετε για 1-2 ώρες στον ήλιο ή στο φούρνο,στους 120οC.

Σπανακόρυζο
Σωτάρετε στο λάδι το πράσο και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο.