Υλικά συνταγής
680 γρ. μοσχάρι σε κύβους
2 κρεμμύδια,κομμένα
2 σκελίδες σκόρδο,κομμένες
1 κομματάκι πιπερόριζα ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
4 κουταλιές αποξηραμένη τριμμένη καρύδα
2 κλωναράκια λεμονόχορτο
2 κουταλιές φυτικό λάδι
1 κουταλάκι κουρκουμά
400 ml γάλα καρύδας
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και σωτάρουμε την καρύδα για 5 λεπτά, ώσπου να ροδίσει, ανακατεύοντας συχνά, θρυμματίζουμε την καρύδα στο γουδί ή στο μπλέντερ.
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το λεμονόχορτο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πιπερόριζα και το τσίλι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζουμε τον πολτό για 5 λεπτά να απελευθερωθούν τα αρώματα, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε το κρέας και το σωτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα, τον κουρκουμά, το γάλα καρύδας, την ζάχαρη και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να βράσουν και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Σιγοβράζουμε το μείγμαγια 3 ώρες, ανακατεύοντας συχνά, ώσπου να πήξει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με βρασμένο ρύζι.