laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Σαλάτες ελληνικής κουζίνας > Κουνουπίδι με σπόρους μουστάρδας

Κουνουπίδι με σπόρους μουστάρδας

Συνταγές

Κουνουπίδι με σπόρους μουστάρδας
0.00

Υλικά συνταγής

1 κιλό κουνουπίδι χωρισμένο σε μπουκετάκια

1/3 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό

χυμός από 1/2 λεμόνι

7 κουταλιές φυλλαράκια κόλιαντρο

4 κουταλιές φυτικό λάδι

1 κουταλιά σπόρους κύμινου

1 κουταλιά σπόρους μουστάρδας

1 κουταλάκι σκόνη τσίλι

1 κουταλάκι τριμμένο κουρκουμά

1/2 κουταλάκι αλάτι

 

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο γουόκ, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τους σπόρους του κύμινου και της μουστάρδας. Τους σωτάρουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό, ώσπου οι σπόροι της μουστάτδας να αρχίσουν να σκάνε. Προσθέτουμε τη σκόνη τσίλι, τον κουρκουμά και το αλάτι.

Ρίχνουμε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι στο γουόκ και τα ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά με το μείγμα μπαχαρικών.

Σκεπάζουμε το γουόκ και μαγειρύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 2 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το κουνουπίδι. Το αποσύρουμε από την φωτιά.

Προσθέτουμε στο γουόκ το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κόλιαντρο και σερβίρουμε αμέσως.
 

 

Σαλάτα φακή
Καρφώστε τα γαρίφαλα στο κρεμμύδι

Μαυρομάτικα σαλάτα
Βράζετε τα φασόλια καλά. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ένα μπωλ

Ρόκα με ντομάτα
Καθαρίστε, πλύντε και στραγγίστε με προσοχή τη ρόκα, για να μην τη μαράνετε

Ιταλική Πατατοσαλάτα
Βράστε τις πατάτες ώσπου να μαλακώσουν

Ρυζοσαλάτα με όσπρια
Βράζουμε το ρύζι, ώσπου να μαλακώσει. Πλένουμε το ρύζι με κρύο νερό, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε σαλατιέρα.

Ελληνική πατατοσαλάτα
Βράστε τις πατάτες ώσπου να μαλακώσουν, στραγγίστε και αφήστε τες να κρυώσουν

Αγριοραδίκια με λαρδί
Βάζετε τα ραδίκια με το κρεμμύδι και το σκόρδο

Τονοσαλάτα
Μπορείτε να τα συνοδέψουμε με μακαρονακι,ρύζι, ακοόμα και πάνω από φρεσκά πράσινα λαχανικά!

Κουνουπίδι με σπόρους μουστάρδας
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο γουόκ, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τους σπόρους του κύμινου και της μουστάρδας. Τους σωτάρουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό, ώσπου οι σπόροι της μουστάτδας να αρχίσουν να σκάνε.