laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Σαλάτες ελληνικής κουζίνας > Κουνουπίδι με σπόρους μουστάρδας

Κουνουπίδι με σπόρους μουστάρδας

Συνταγές

Κουνουπίδι με σπόρους μουστάρδας
0.00

Υλικά συνταγής

1 κιλό κουνουπίδι χωρισμένο σε μπουκετάκια

1/3 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό

χυμός από 1/2 λεμόνι

7 κουταλιές φυλλαράκια κόλιαντρο

4 κουταλιές φυτικό λάδι

1 κουταλιά σπόρους κύμινου

1 κουταλιά σπόρους μουστάρδας

1 κουταλάκι σκόνη τσίλι

1 κουταλάκι τριμμένο κουρκουμά

1/2 κουταλάκι αλάτι

 

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο γουόκ, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τους σπόρους του κύμινου και της μουστάρδας. Τους σωτάρουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό, ώσπου οι σπόροι της μουστάτδας να αρχίσουν να σκάνε. Προσθέτουμε τη σκόνη τσίλι, τον κουρκουμά και το αλάτι.

Ρίχνουμε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι στο γουόκ και τα ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά με το μείγμα μπαχαρικών.

Σκεπάζουμε το γουόκ και μαγειρύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 2 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το κουνουπίδι. Το αποσύρουμε από την φωτιά.

Προσθέτουμε στο γουόκ το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κόλιαντρο και σερβίρουμε αμέσως.
 

 

Σαλάτα χωριάτικη
Τοποθετείτε στον πάτο μιας σαλατιέρας το μαρούλι ψιλοκομμένο και ρίχνετε από πάνω τις ντομάτες και το αγγούρι

Ρόκα με ντομάτα
Καθαρίστε, πλύντε και στραγγίστε με προσοχή τη ρόκα, για να μην τη μαράνετε

Ζεστή σαλάτα με αντίδια και πατάτα
Σωτάρετε με λάδι τις πατάτες και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσουν και να ροδίσουν

Κουνουπίδι με σπόρους μουστάρδας
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο γουόκ, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τους σπόρους του κύμινου και της μουστάρδας. Τους σωτάρουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό, ώσπου οι σπόροι της μουστάτδας να αρχίσουν να σκάνε.

Τονοσαλάτα
Μπορείτε να τα συνοδέψουμε με μακαρονακι,ρύζι, ακοόμα και πάνω από φρεσκά πράσινα λαχανικά!

Σαλάτα με μικρές πατάτες, κομματάκια τυριού και κάππαρη
Μια δροσερή σαλάτα με πατάτες, κομματάκια τυριού και κάππαρη

Τζατζίκι
Αδειάστε το στραγγισμένο γιαούρτι σ ένα μπόλ. Ρίξτε κι ανακατέψτε μέσα το αγγουράκι, το σκόρδο, το αλάτι και το λάδι

Ταμπουλέ (Λιβανέζικη σαλάτα)
Βάζετε το πλιγούρι σε ένα μπολ και ψιλοκόβετε τις ντομάτες από πάνω,έτσι ώστε να πάει όλος ο χυμός τους στο πλιγούρι

Κουνουπίδι με αρωματικά
Χτυπήστε το λάδι με το ξίδι το λεμόνι ,το πιπέρι και τα αρωματικά