laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Σαλάτες ελληνικής κουζίνας > Κουνουπίδι με σπόρους μουστάρδας

Κουνουπίδι με σπόρους μουστάρδας

Συνταγές

Κουνουπίδι με σπόρους μουστάρδας
0.00

Υλικά συνταγής

1 κιλό κουνουπίδι χωρισμένο σε μπουκετάκια

1/3 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό

χυμός από 1/2 λεμόνι

7 κουταλιές φυλλαράκια κόλιαντρο

4 κουταλιές φυτικό λάδι

1 κουταλιά σπόρους κύμινου

1 κουταλιά σπόρους μουστάρδας

1 κουταλάκι σκόνη τσίλι

1 κουταλάκι τριμμένο κουρκουμά

1/2 κουταλάκι αλάτι

 

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο γουόκ, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τους σπόρους του κύμινου και της μουστάρδας. Τους σωτάρουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό, ώσπου οι σπόροι της μουστάτδας να αρχίσουν να σκάνε. Προσθέτουμε τη σκόνη τσίλι, τον κουρκουμά και το αλάτι.

Ρίχνουμε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι στο γουόκ και τα ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά με το μείγμα μπαχαρικών.

Σκεπάζουμε το γουόκ και μαγειρύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 2 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το κουνουπίδι. Το αποσύρουμε από την φωτιά.

Προσθέτουμε στο γουόκ το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κόλιαντρο και σερβίρουμε αμέσως.
 

 

Ταμπουλέ (Λιβανέζικη σαλάτα)
Βάζετε το πλιγούρι σε ένα μπολ και ψιλοκόβετε τις ντομάτες από πάνω,έτσι ώστε να πάει όλος ο χυμός τους στο πλιγούρι

Σαλάτα με καρότο και μαϊντανό
Η καλύτερη συνοδεία για τα καλοκαιρινά σας φαγητά

Ιταλική Πατατοσαλάτα
Βράστε τις πατάτες ώσπου να μαλακώσουν

Ρυζοσαλάτα με όσπρια
Βράζουμε το ρύζι, ώσπου να μαλακώσει. Πλένουμε το ρύζι με κρύο νερό, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε σαλατιέρα.

Κοτοσαλάτα με αβοκάντο
Κατ'αρχάς ετοιμάζεται την σως. Αναμειγνύετε σε μπολ το χυμό λεμόνι, το ταμπάσκο και 1 κουταλάκι ρίγανη. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα ώσπου να αποκτήσει η σως λεία υφή. Προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε ξανά.

Σαλάτα πολιτική
Σ ένα μπόλ ανακατέψτε όλα μαζί τα ψιλοκομμένα λαχανικά

Μαυρομάτικα σαλάτα
Βράζετε τα φασόλια καλά. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ένα μπωλ

Κουνουπίδι με σπόρους μουστάρδας
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο γουόκ, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τους σπόρους του κύμινου και της μουστάρδας. Τους σωτάρουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό, ώσπου οι σπόροι της μουστάτδας να αρχίσουν να σκάνε.

Αγριοραδίκια με λαρδί
Βάζετε τα ραδίκια με το κρεμμύδι και το σκόρδο