laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κοτόπουλο με εστραγκόν

Συνταγές

Κοτόπουλο με εστραγκόν
0.00

Υλικά συνταγής

1 κοτόπουλο, 1 1/2 κιλό

2 κουταλάκια λάδι

2/3 φλιτζ. ζωμό κότας

2 κουταλιές λευκό κρασί

1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά φύλλα εστραγκόν

1 1/2 κουταλιά ψιλοκομμένο εστραγκόν

2/3 φλιτζ. πηχτή κρέμα γάλακτος

1 μικρή σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

50 γρ. βούτυρο που έχει μαλακώσει

αλάτι,πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου. Δένουμε τα μπουτάκια μεταξύ τους και τοποθετούμε από κάτω τις άκρες από τις φτερούγες.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο με το λάδι σε μεγάλη γάστρα, σε σιγανή φωτιά και ροδίζουμε ομοιόμορφα το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το ζωμό κότας και το κρασί.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε το κοτόπουλο στο φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και να βγαίνουν καθαροί οι χυμοί του όταν το τρυπάμε με πιρούνι.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από την γάστρα και σουρώνουμε όλο το ζωμό μέσα στο σκεύος. Σκεπάζουμε το κοτόπουλο με αλουμινόχαρτο και πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη. 

Αφαιρούμε με το κουτάλι το πρώτο στρώμα λίπους που επιπλέει στο ζωμό και το βάζουμε σε μπολάκι. Βγάζουμε και το υπόλοιπο και το πετάμε.

Ρίχνουμε το αλεύρι στο λίπος που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει λείος πολτός. Τον προσθέτουμε στο ζωμό, ανακατεύοντας καλά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ώσπου να βράσει και να πήξει η σως.

Σουρώνουμε τη σως σε καθαρή κατσαρόλα και προσθέτουμε τα φύλλα εστραγκόν. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ξαναζεσταίνουμε το μείγμα χωρίς να το αφήσουμε να βράσει. Αλατοπιπερώνουμε.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το περιχύνουμε με τη σως και σερβίρουμε.

 

 

Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι,κάπαρη και ελιές
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα , ώστε να μην χυθεί η γέμιση

Σουβλάκια από ξιφία με λαχανικά
Μαρινάρετε τον ξιφία με τα αρωματικά χόρτα και το χυμό του λεμονιού για 1-2 ώρες

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά
Βράζετε σε λίγο νερό τα καρότα και το σέλινο ή τη σελινόριζα και κρατάτε το νερό τους.

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Γεμιστά

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Κοτόπουλο με εστραγκόν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου.

Κοτόπουλο τηγανητό
Ετοιμάζετε ένα χυλό. Χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα και προσθέτετε το αλεύρι διαλυμένο με το γάλα κρύο

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά