laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κοτόπουλο με εστραγκόν

Συνταγές

Κοτόπουλο με εστραγκόν
0.00

Υλικά συνταγής

1 κοτόπουλο, 1 1/2 κιλό

2 κουταλάκια λάδι

2/3 φλιτζ. ζωμό κότας

2 κουταλιές λευκό κρασί

1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά φύλλα εστραγκόν

1 1/2 κουταλιά ψιλοκομμένο εστραγκόν

2/3 φλιτζ. πηχτή κρέμα γάλακτος

1 μικρή σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

50 γρ. βούτυρο που έχει μαλακώσει

αλάτι,πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου. Δένουμε τα μπουτάκια μεταξύ τους και τοποθετούμε από κάτω τις άκρες από τις φτερούγες.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο με το λάδι σε μεγάλη γάστρα, σε σιγανή φωτιά και ροδίζουμε ομοιόμορφα το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το ζωμό κότας και το κρασί.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε το κοτόπουλο στο φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και να βγαίνουν καθαροί οι χυμοί του όταν το τρυπάμε με πιρούνι.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από την γάστρα και σουρώνουμε όλο το ζωμό μέσα στο σκεύος. Σκεπάζουμε το κοτόπουλο με αλουμινόχαρτο και πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη. 

Αφαιρούμε με το κουτάλι το πρώτο στρώμα λίπους που επιπλέει στο ζωμό και το βάζουμε σε μπολάκι. Βγάζουμε και το υπόλοιπο και το πετάμε.

Ρίχνουμε το αλεύρι στο λίπος που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει λείος πολτός. Τον προσθέτουμε στο ζωμό, ανακατεύοντας καλά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ώσπου να βράσει και να πήξει η σως.

Σουρώνουμε τη σως σε καθαρή κατσαρόλα και προσθέτουμε τα φύλλα εστραγκόν. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ξαναζεσταίνουμε το μείγμα χωρίς να το αφήσουμε να βράσει. Αλατοπιπερώνουμε.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το περιχύνουμε με τη σως και σερβίρουμε.

 

 

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.

Φασολάκια λαδερά
Σε κατσαρόλα ξανθίζετε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα καθαρισμένα και πλυμένα φασολάκια.

Λαχανικά ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι
Κόβετε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε 4 κομμάτια. Γεμίζετε το γουόκ με λάδιμέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 180 βαθμούς, τόσο ώστε να ροδίσει ένας κύβος ψωμιού όταν βυθιστεί στο λάδι, σε 15 δευτερόλεπτα.

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Καρέ χοιρινού με λεμόνι
Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε το κρέας στα χοντρά σημεία και βάζουμε μέσα λίγο σκόρδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του χοιρινού με λάδι και λεμόνι.

Κοτόπουλο πάπρικας
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του πουλιού απ όλες τις πλευρές

Πατάτες Γιαχνί
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού