laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κοτόπουλο με εστραγκόν

Συνταγές

Κοτόπουλο με εστραγκόν
0.00

Υλικά συνταγής

1 κοτόπουλο, 1 1/2 κιλό

2 κουταλάκια λάδι

2/3 φλιτζ. ζωμό κότας

2 κουταλιές λευκό κρασί

1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά φύλλα εστραγκόν

1 1/2 κουταλιά ψιλοκομμένο εστραγκόν

2/3 φλιτζ. πηχτή κρέμα γάλακτος

1 μικρή σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

50 γρ. βούτυρο που έχει μαλακώσει

αλάτι,πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου. Δένουμε τα μπουτάκια μεταξύ τους και τοποθετούμε από κάτω τις άκρες από τις φτερούγες.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο με το λάδι σε μεγάλη γάστρα, σε σιγανή φωτιά και ροδίζουμε ομοιόμορφα το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το ζωμό κότας και το κρασί.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε το κοτόπουλο στο φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και να βγαίνουν καθαροί οι χυμοί του όταν το τρυπάμε με πιρούνι.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από την γάστρα και σουρώνουμε όλο το ζωμό μέσα στο σκεύος. Σκεπάζουμε το κοτόπουλο με αλουμινόχαρτο και πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη. 

Αφαιρούμε με το κουτάλι το πρώτο στρώμα λίπους που επιπλέει στο ζωμό και το βάζουμε σε μπολάκι. Βγάζουμε και το υπόλοιπο και το πετάμε.

Ρίχνουμε το αλεύρι στο λίπος που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει λείος πολτός. Τον προσθέτουμε στο ζωμό, ανακατεύοντας καλά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ώσπου να βράσει και να πήξει η σως.

Σουρώνουμε τη σως σε καθαρή κατσαρόλα και προσθέτουμε τα φύλλα εστραγκόν. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ξαναζεσταίνουμε το μείγμα χωρίς να το αφήσουμε να βράσει. Αλατοπιπερώνουμε.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το περιχύνουμε με τη σως και σερβίρουμε.

 

 

Φιλέτο χοιρινό με σκόρδο,
Αλείφετε το φιλέτο με λάδι, το μπήγετε με 3 κομμάτια σκόρδο, μαζί με αλάτι πιπέρι και το ροδίζετε σε χαμηλή φωτιά

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Φασολάκια λαδερά
Σε κατσαρόλα ξανθίζετε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα καθαρισμένα και πλυμένα φασολάκια.

ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ,Αλευρώνω,Ανάβω,Αρώματα,Αρωματικά χόρτα,Αρωματικός ζωμός,Βουτυρώνω,Δένω,Ζεματίζω,Καβουρδίζω,Μαραίνω,Μαρινάρω,Πρέζα,Ροδίζουμε,Τσιγαρίζω,Σβήνω,Ρου

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά

Γεμιστά

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Πατάτες Γιαχνί
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού

Φιλέτο σολωμού με σάλτσα ντομάτας
Βάζετε τα φιλέτα σολωμού σε ρηχό τηγάνι και περιχύνετε το κρασί. Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί και σιγοβράζετε το σολωμό για 6 λεπτά.