Υλικά συνταγής
4 φιλέτα σολωμού
2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 φρέσκο κρεμμυδάκι,ψιλοκομμένο
115 γρ. βούτυρο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι και λευκό πιπέρι
κόλιαντρο
Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε τα φιλέτα σολωμού σε ρηχό τηγάνι και περιχύνετε το κρασί. Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί και σιγοβράζετε το σολωμό για 6 λεπτά. Σουρώνετε το υγρό σε τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι και σιγοβράζετε μέχρι να μείνει 1/2 φλιτζάνι. Στο μεταξύ, σκεπάζετε το ψάρι και το διατηρείτε ζεστό.
Σε άλλο τηγάνι λιώνετε 15 γρ. βούτυρο και σωτάρετε για λίγο τις ντομάτες. Προσθέτετε αλατοπίπερο.
Ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο στο ζουμί με το κρασί. Ανακατεύετε. Πρέπει να παραμείνει κίτρινο και κρεμώδες χωρίς να γίνει λαδερό. Ρίχνετε την ντομάτα και αλατοπιπερώνετε.
Τοποθετείτε τον σολωμό σε πιάτα και γαρνίρετε με κόλιαντρο.