laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Φιλέτο σολωμού με σάλτσα ντομάτας

Συνταγές

Φιλέτο σολωμού με σάλτσα ντομάτας
0.00

Υλικά συνταγής

4 φιλέτα σολωμού

2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί

1 φρέσκο κρεμμυδάκι,ψιλοκομμένο

115 γρ. βούτυρο

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

αλάτι και λευκό πιπέρι

κόλιαντρο

 

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε τα φιλέτα σολωμού σε ρηχό τηγάνι και περιχύνετε το κρασί. Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί και σιγοβράζετε το σολωμό για 6 λεπτά. Σουρώνετε το υγρό σε τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι και σιγοβράζετε μέχρι να μείνει 1/2 φλιτζάνι. Στο μεταξύ, σκεπάζετε το ψάρι και το διατηρείτε ζεστό.

Σε άλλο τηγάνι λιώνετε 15 γρ. βούτυρο και σωτάρετε για λίγο τις ντομάτες. Προσθέτετε αλατοπίπερο.

Ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο στο ζουμί με το κρασί. Ανακατεύετε. Πρέπει να παραμείνει κίτρινο και κρεμώδες χωρίς να γίνει λαδερό. Ρίχνετε την ντομάτα και αλατοπιπερώνετε.

Τοποθετείτε τον σολωμό σε πιάτα και γαρνίρετε με κόλιαντρο.

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι
Κόβετε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε 4 κομμάτια. Γεμίζετε το γουόκ με λάδιμέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 180 βαθμούς, τόσο ώστε να ροδίσει ένας κύβος ψωμιού όταν βυθιστεί στο λάδι, σε 15 δευτερόλεπτα.

Ελάφι με σως βατόμουρο
Ζεσταίνουμε το μισό διαυγές βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε το σκεύος. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας, ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Κοτόπουλο τηγανητό
Ετοιμάζετε ένα χυλό. Χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα και προσθέτετε το αλεύρι διαλυμένο με το γάλα κρύο

Φιλέτο χοιρινό με σκόρδο,
Αλείφετε το φιλέτο με λάδι, το μπήγετε με 3 κομμάτια σκόρδο, μαζί με αλάτι πιπέρι και το ροδίζετε σε χαμηλή φωτιά

Κοτόπουλο πάπρικας
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του πουλιού απ όλες τις πλευρές

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας . Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο

Σπανακόρυζο
Σωτάρετε στο λάδι το πράσο και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο.