laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Φιλέτο σολωμού με σάλτσα ντομάτας

Συνταγές

Φιλέτο σολωμού με σάλτσα ντομάτας
0.00

Υλικά συνταγής

4 φιλέτα σολωμού

2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί

1 φρέσκο κρεμμυδάκι,ψιλοκομμένο

115 γρ. βούτυρο

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

αλάτι και λευκό πιπέρι

κόλιαντρο

 

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε τα φιλέτα σολωμού σε ρηχό τηγάνι και περιχύνετε το κρασί. Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί και σιγοβράζετε το σολωμό για 6 λεπτά. Σουρώνετε το υγρό σε τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι και σιγοβράζετε μέχρι να μείνει 1/2 φλιτζάνι. Στο μεταξύ, σκεπάζετε το ψάρι και το διατηρείτε ζεστό.

Σε άλλο τηγάνι λιώνετε 15 γρ. βούτυρο και σωτάρετε για λίγο τις ντομάτες. Προσθέτετε αλατοπίπερο.

Ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο στο ζουμί με το κρασί. Ανακατεύετε. Πρέπει να παραμείνει κίτρινο και κρεμώδες χωρίς να γίνει λαδερό. Ρίχνετε την ντομάτα και αλατοπιπερώνετε.

Τοποθετείτε τον σολωμό σε πιάτα και γαρνίρετε με κόλιαντρο.

Σπετσοφάι Πηλίου
Τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μπόλικο λάδι και τις στραγγίζετε.Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες.

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Κοτόπουλο με εστραγκόν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου.

Φιλέτο χοιρινό με σκόρδο,
Αλείφετε το φιλέτο με λάδι, το μπήγετε με 3 κομμάτια σκόρδο, μαζί με αλάτι πιπέρι και το ροδίζετε σε χαμηλή φωτιά

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα λαχανικά

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους .

Γλώσσες με κρασί
Καθαρίζετε τις γλώσσες, τις πλένετε, τις λαδώνετε και τις αλατοπιπερώνετε

Δανέζικα μπιφτέκια με ρύζι
Τοποθετούμε τον κιμά σε μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το αναμειγνύουμε με τον κιμά.

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου
Κατ'αρχάς, ετοιμάζετε το βούτυρο σκόρδου. Αναμειγνύετε σε μπολ το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Μεταφέρετε το μείγμα σε διάφανη μμβράνη και το τυλίγετε ώστε να φτιάξετε ένα ρολό διαμέτρου 3 εκ. Διπλώνετε τις άκρες για να κλείσει και το βάζετε στο ψυ