laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Μακαρόνια αλά καρμπονάρα

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα

Συνταγές

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
0.00


Υλικά Συνταγής

½ κιλό μακαρόνια
1 φλιτζάνι τσαγιού μπέικον ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
1/3 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
3 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε τα μακαρόνια ολόκληρα σε αλατισμένο βραστό νερό και τα βράζετε (να μην παραβράσουν). Στραγγίζετε σε σουρωτήρι. Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει. Αδειάζετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα με το μπέικον και να βουτυρωθούν. Στο μεταξύ βάζετε τους κρόκους σε μπολ με λίγο πιπέρι και τους χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι, προσθέτοντας αργά το μισό περίπου τυρί. Περιχύνετε με τη σάλτσα αυγών τα μακαρόνια και τα ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει

Λαζάνια με μανιτάρια
Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτετε το γάλα και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά.

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ