laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Σουβλάκια με κοτόπουλο σατάϊ

Συνταγές

Σουβλάκια με κοτόπουλο σατάϊ
0.00

Υλικά συνταγής

455 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου

1 κουταλιά χυμό λεμόνι

1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Για τη σως σατάι:

3/4 φλιτζ. φυστικοβούτυρο

3/4 φλιτζ. νερό

2 κουταλιές καστανή ζάχαρη

1/8 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη

1 κουταλιά σόγια σως

1 κουταλιά τριμμένο κρεμμύδι

2 κουταλιές σουσάμι καβουρδισμένο

 

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε όλα τα υλικά της σως σε βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Σβήνετε τη φωτιά, αφήνετε το τηγάνι στην εστία για άλλα 5 λεπτά και στη συνέχεια το αποσύρετε. Αφήνετε τη σως να κρυώσει.

Κόβετε τα φιλέτα στη μέση. Κόβετε την λεπτότερη πλευρά σε δύο και την παχύτερη σε τρία κομμάτια. Τα βάζετε σε μπολ και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο και ανακατεύετε.

Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.

Τοποθετείτε τα σουβλάκια σε μπολ με νερό. Περνάτε 4-5 κομμάτια σε κάθε σουβλάκι ώστε μόλις που να ακουμπούν μεταξύ τους. Αν τα στριμώξετε, τα κομμάτια που βρίσκονται στη μέση δε θα ψηθούν καλά.

Αλείφετε το μπάρμπεκιου με λίγο λάδι και τοποθετείτε μια σχάρα από πάνω. Μεταφέρετε τα σουβλάκια στη σχάρα και τα ψήνετε για 15 λεπτά, αλείφοντας τα συχνά με τη σως. Στη συνέχεια τα ψήνετε στο γκριλ για άλλα 5 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν καλά.

Τα σερβίρετε αφού τα πασπαλίσετε με το καβουρδισμένο σουσάμι.

Αρνί με αρακά
Καθαρίζετε το μπούτι από το έντερο, το πλένετε, το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε στο ταψί

Φασολάκια λαδερά
Σε κατσαρόλα ξανθίζετε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα καθαρισμένα και πλυμένα φασολάκια.

Καρέ χοιρινού με λεμόνι
Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε το κρέας στα χοντρά σημεία και βάζουμε μέσα λίγο σκόρδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του χοιρινού με λάδι και λεμόνι.

Πάπια με φραμπουάζ
Χαράσσετε τα στήθη πάπιας αλλά μόνο την πέτσα και το λίπος, όχι το ψαχνό. Τα σωτάρετε στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα κάτω, ώσπου να ροδίσει η πέτσα και να ρευστοποιηθεί το λίπος. Βγάζετε την πάπια από το τηγάνι και πετάτε τη μεγαλύτερη ποσότητα λίπους.

Μοσχάρι Κοκκινιστό
Μπορούμε να το συνοδέψουμε το μοσχαράκι :με πατάτες τηγανιτές,πουρέ πατάτας,ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά,χοντρό μακαρόνι!!

Σπετσοφάι Πηλίου
Τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μπόλικο λάδι και τις στραγγίζετε.Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες.

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Ογκρατέν λαχανικών με λουκάνικα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε την πατάτα για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και την σουρώνετε. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδισε τηγάνι και σωτάρετε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.

Μπριάμι
Κόψτε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Κόψτε σε χοντρά κομμάτια πατάτες και κρεμμύδια. Κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε κομμάτια 3 εκ.