laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Κυρίως πιάτα ελληνικής κουζίνας > Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι

Συνταγές

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι
0.00

Υλικά συνταγής

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

λάδι για τηγάνισμα

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουταλιές μέλι

2 κουταλιές τσίλι σως

4 κουταλιές χυμό λεμόνι

2 κουταλάκια σόγια σως

1 κομμάτι 5 εκ. φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε κομματάκια

4 φρέσκα κρεμμυδάκια,κομμένα σε κομματάκια

2 μικρά κολοκυθάκια,κομμένα σε κομματάκια

1 καρότο,κομμένα σε κομματάκια

 

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε 4 κομμάτια. Γεμίζετε το γουόκ με λάδι μέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 180 βαθμούς, τόσο ώστε να ροδίσει ένας κύβος ψωμιού όταν βυθιστεί στο λάδι, σε 15 δευτερόλεπτα.

Αλευρώνετε ελαφρώς τα φιλέτα κοτόπουλου κα τα τινάζετε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Βάζετε στο γουόκ τα φιλέτα λίγα λίγα και τα τηγανίζετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν καλά και να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Τα στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.

Αναμειγνύετε το μέλι, την τσίλι σως, το χυμό λεμονιού και τη σόγια σως.

Αφαιρείτε από το γουόκ όλο το λάδι εκτός από 1 κουταλιά και το ζεσταίνετε. Σωτάρετε το τζίντζερ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κολοκυθάκια και το καρότο για 1 λεπτό.

Προσθέτετε το μείγμα μελιού και τσίλι και τα αφήνετε να βράσουν ώσπου να πήξει λίγο το σιρόπι.

Ξαναβάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο γουόκ και τα ανακατεύετε με την σάλτσα και τα λαχανικά για 2 λεπτά, ώσπου να ζεσταθεί ομοιόμορφα το μείγμα.

 

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου
Κατ'αρχάς, ετοιμάζετε το βούτυρο σκόρδου. Αναμειγνύετε σε μπολ το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Μεταφέρετε το μείγμα σε διάφανη μμβράνη και το τυλίγετε ώστε να φτιάξετε ένα ρολό διαμέτρου 3 εκ. Διπλώνετε τις άκρες για να κλείσει και το βάζετε στο ψυ

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά
Βράζετε σε λίγο νερό τα καρότα και το σέλινο ή τη σελινόριζα και κρατάτε το νερό τους.

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα λαχανικά

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά

Κοτόπουλο πάπρικας
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του πουλιού απ όλες τις πλευρές

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους .

Πατάτες Γιαχνί
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού

Ψάρι πλακί
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω,το βρέχετε με το χυμό του λεμονιού και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί.

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.