laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Κυρίως πιάτα ελληνικής κουζίνας > Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι

Συνταγές

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι
0.00

Υλικά συνταγής

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

λάδι για τηγάνισμα

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουταλιές μέλι

2 κουταλιές τσίλι σως

4 κουταλιές χυμό λεμόνι

2 κουταλάκια σόγια σως

1 κομμάτι 5 εκ. φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε κομματάκια

4 φρέσκα κρεμμυδάκια,κομμένα σε κομματάκια

2 μικρά κολοκυθάκια,κομμένα σε κομματάκια

1 καρότο,κομμένα σε κομματάκια

 

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε 4 κομμάτια. Γεμίζετε το γουόκ με λάδι μέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 180 βαθμούς, τόσο ώστε να ροδίσει ένας κύβος ψωμιού όταν βυθιστεί στο λάδι, σε 15 δευτερόλεπτα.

Αλευρώνετε ελαφρώς τα φιλέτα κοτόπουλου κα τα τινάζετε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Βάζετε στο γουόκ τα φιλέτα λίγα λίγα και τα τηγανίζετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν καλά και να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Τα στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.

Αναμειγνύετε το μέλι, την τσίλι σως, το χυμό λεμονιού και τη σόγια σως.

Αφαιρείτε από το γουόκ όλο το λάδι εκτός από 1 κουταλιά και το ζεσταίνετε. Σωτάρετε το τζίντζερ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κολοκυθάκια και το καρότο για 1 λεπτό.

Προσθέτετε το μείγμα μελιού και τσίλι και τα αφήνετε να βράσουν ώσπου να πήξει λίγο το σιρόπι.

Ξαναβάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο γουόκ και τα ανακατεύετε με την σάλτσα και τα λαχανικά για 2 λεπτά, ώσπου να ζεσταθεί ομοιόμορφα το μείγμα.

 

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά
Βράζετε σε λίγο νερό τα καρότα και το σέλινο ή τη σελινόριζα και κρατάτε το νερό τους.

Μοσχάρι Κοκκινιστό
Μπορούμε να το συνοδέψουμε το μοσχαράκι :με πατάτες τηγανιτές,πουρέ πατάτας,ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά,χοντρό μακαρόνι!!

Σουβλάκια από ξιφία με λαχανικά
Μαρινάρετε τον ξιφία με τα αρωματικά χόρτα και το χυμό του λεμονιού για 1-2 ώρες

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Κοτόπουλο με εστραγκόν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου.

Καρέ χοιρινού με λεμόνι
Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε το κρέας στα χοντρά σημεία και βάζουμε μέσα λίγο σκόρδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του χοιρινού με λάδι και λεμόνι.

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι,κάπαρη και ελιές
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα , ώστε να μην χυθεί η γέμιση