Υλικά συνταγής
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
λάδι για τηγάνισμα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές τσίλι σως
4 κουταλιές χυμό λεμόνι
2 κουταλάκια σόγια σως
1 κομμάτι 5 εκ. φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε κομματάκια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια,κομμένα σε κομματάκια
2 μικρά κολοκυθάκια,κομμένα σε κομματάκια
1 καρότο,κομμένα σε κομματάκια
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε 4 κομμάτια. Γεμίζετε το γουόκ με λάδι μέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 180 βαθμούς, τόσο ώστε να ροδίσει ένας κύβος ψωμιού όταν βυθιστεί στο λάδι, σε 15 δευτερόλεπτα.
Αλευρώνετε ελαφρώς τα φιλέτα κοτόπουλου κα τα τινάζετε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Βάζετε στο γουόκ τα φιλέτα λίγα λίγα και τα τηγανίζετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν καλά και να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Τα στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.
Αναμειγνύετε το μέλι, την τσίλι σως, το χυμό λεμονιού και τη σόγια σως.
Αφαιρείτε από το γουόκ όλο το λάδι εκτός από 1 κουταλιά και το ζεσταίνετε. Σωτάρετε το τζίντζερ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κολοκυθάκια και το καρότο για 1 λεπτό.
Προσθέτετε το μείγμα μελιού και τσίλι και τα αφήνετε να βράσουν ώσπου να πήξει λίγο το σιρόπι.
Ξαναβάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο γουόκ και τα ανακατεύετε με την σάλτσα και τα λαχανικά για 2 λεπτά, ώσπου να ζεσταθεί ομοιόμορφα το μείγμα.