laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα

Συνταγές

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
0.00

Υλικά συνταγής

500 γρ. φρέσκο σπανάκι

170 γρ. λαζάνια

55 γρ. ανάλατο βούτυρο,λιωμένο

45 γρ. τριμμένη γραβιέρα

45 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

225 γρ. ρικότα

145 ml κρεμ φρες

φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα σκουπίζετε ταμποναριστά με πανί κουζίνας.

Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος 30*20 εκ. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το σπανάκι, τη γραβιέρα, την παρμεζάνα, τη ρικότα, την κρεμ φρες και το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώνετε.

Τοποθετείτε στο πυρίμαχο σκεύος μια στρώση λαζάνια και ρίχνετε από πάνω τρεις κουταλιές από το μείγμα σπανακιού. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσουν τα λαζάνια, φτιάχνοντας συνολικά έξι στρώσεις. Τελειώνετε με το μείγμα σπανακιού.

Περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και ψήνετε τα λαζάνια για 20-30 λεπτά, ώσπου να χρυσίσει η επιφάνεια τους.

 

 

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ

Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν
Ετοιμάζετε τα νουντλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό. Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι

Λαζάνια με μανιτάρια
Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.