laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές

Συνταγές

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
0.00

Υλικά συνταγής

820 γρ. νιόκι

340 γρ. χοιρινό σε κύβους

4 σκελίδες σκόρδο,ψιλοκομμένες

1 κουταλιά ρίγανη

χυμός από 1/2 λεμόνι

6 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 κουταλιά ψιλοκομμένο σέλερι

3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

255 γρ. κίτρινες πιπεριές, χωρίς σπόρια,κομμένες σε κύβους

200 ml σάλτσα ντομάτας

30 γρ. μαύρες ελιές,χωρίς κουκούτσι,σε κομματάκια

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι για 5 λεπτά. Ρίχνετε το υπόλοιπο σκόρδο, το σέλερι, το μαϊντανό και τις πιπεριές και σωτάρετε για 10 λεπτά.

Προσθέτετε την σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζετε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε το κρέας, τη μαρινάτα του και το ζωμό. Σιγοβράζετε, με το τηγάνι ξεσκέπαστο, για 10 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί το κρέας, ανακατεύοντας συχνά.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε. Τα βάζετε σε πιατέλα, περιχύνετε με τη σάλτσα και ανακατεύετε. Σκορπίζετε τις ελιές.

 

 

 

 

 

 

Καρέ χοιρινού με λεμόνι
Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε το κρέας στα χοντρά σημεία και βάζουμε μέσα λίγο σκόρδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του χοιρινού με λάδι και λεμόνι.

Γλώσσες με κρασί
Καθαρίζετε τις γλώσσες, τις πλένετε, τις λαδώνετε και τις αλατοπιπερώνετε

Πάπια με φραμπουάζ
Χαράσσετε τα στήθη πάπιας αλλά μόνο την πέτσα και το λίπος, όχι το ψαχνό. Τα σωτάρετε στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα κάτω, ώσπου να ροδίσει η πέτσα και να ρευστοποιηθεί το λίπος. Βγάζετε την πάπια από το τηγάνι και πετάτε τη μεγαλύτερη ποσότητα λίπους.

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά
Βράζετε σε λίγο νερό τα καρότα και το σέλινο ή τη σελινόριζα και κρατάτε το νερό τους.

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα λαχανικά

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας . Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο

Ογκρατέν λαχανικών με λουκάνικα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε την πατάτα για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και την σουρώνετε. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδισε τηγάνι και σωτάρετε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.