laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές

Συνταγές

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
0.00

Υλικά συνταγής

820 γρ. νιόκι

340 γρ. χοιρινό σε κύβους

4 σκελίδες σκόρδο,ψιλοκομμένες

1 κουταλιά ρίγανη

χυμός από 1/2 λεμόνι

6 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 κουταλιά ψιλοκομμένο σέλερι

3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

255 γρ. κίτρινες πιπεριές, χωρίς σπόρια,κομμένες σε κύβους

200 ml σάλτσα ντομάτας

30 γρ. μαύρες ελιές,χωρίς κουκούτσι,σε κομματάκια

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι για 5 λεπτά. Ρίχνετε το υπόλοιπο σκόρδο, το σέλερι, το μαϊντανό και τις πιπεριές και σωτάρετε για 10 λεπτά.

Προσθέτετε την σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζετε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε το κρέας, τη μαρινάτα του και το ζωμό. Σιγοβράζετε, με το τηγάνι ξεσκέπαστο, για 10 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί το κρέας, ανακατεύοντας συχνά.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε. Τα βάζετε σε πιατέλα, περιχύνετε με τη σάλτσα και ανακατεύετε. Σκορπίζετε τις ελιές.

 

 

 

 

 

 

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους .

Ογκρατέν λαχανικών με λουκάνικα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε την πατάτα για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και την σουρώνετε. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδισε τηγάνι και σωτάρετε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας . Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά

Φασολάκια λαδερά
Σε κατσαρόλα ξανθίζετε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα καθαρισμένα και πλυμένα φασολάκια.

Φιλέτο σολωμού με σάλτσα ντομάτας
Βάζετε τα φιλέτα σολωμού σε ρηχό τηγάνι και περιχύνετε το κρασί. Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί και σιγοβράζετε το σολωμό για 6 λεπτά.

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Σνίτσελ Κοτόπουλο
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει καλά