laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μανιτάρια γεμιστά με πέστο

Συνταγές

Μανιτάρια γεμιστά με πέστο
0.00

Υλικά συνταγής

14 μεγάλα μανιτάρια

1 κουταλιά βούτυρο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

8 λιαστές ντομάτες σε λάδι,στραγγισμένες

1 κουταλιά ξερό ψωμί,τριμμένο

αλάτι και πιπέρι

3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

4 κουταλιές πέστο

 

Για το πέστο:

2 φλιτζ. φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 φλιτζ. φιστίκια ψημένα

1/3 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα

1 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Κόβεται τα κοτσάνια των μανιταριών και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα δύο μανιτάρια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Σωτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα κοτσάνια μαζί με τα κρεμμυδάκια.

Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες και το τριμμένο ψωμί. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μισό τυρί και ανακατεύετε καλά.

Ετοιμάζετε το πέστο. Ψιλοκόβετε το βασιλικό, το σκόρδο, τα φιστίκια και το τυρί στο μπλέντερ. Προσθέτετε το λάδι σταδιακά ενώ συνεχίζετε να δουλεύετε το μείγμα. Σταματάτε να ρίχνετε λάδι μόλις η σάλτσα αποκτήσει τη σύσταση που επιθυμείτε. Αλατοπιπερώνετε.

Αλείφετε το εσωτερικό των μανιταριών με λίγο πέστο και βάζετε μέσα λίγη γέμιση. Τα τοποθετείτε σε ταψί και τα πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.

 

 

Φλογέρες
Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.

Μελιτζανομπουρεκάκια
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες,τις κόβετε σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τηγανίζετε.Τις αφήνετε πάνω σε απορροφητικό για να στραγγίξουν και να κρυώσουν.

Σαγανάκι με κεφαλοτύρι
Κόβετε το τυρί σε κομμάτια πάχους 1-2 εκ..

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Μους πέστροφας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς και αλμυρά μπισκότα

Κεφτέδες με πράσινα κολοκύθια
Πλύντε τα κολοκύθια και τρίψτε τα στον τρίφτη του κρεμμυδιού

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Πλένετε τις πιπεριές,τις κόβετε από το κοτσάνι και αφαιρείτε τους σπόρους.

Ελαφριά μελιτζανοσαλάτα
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε στο φούρνο