Υλικά συνταγής
185 γρ.βούτυρο
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλέυρι
4 αυγά
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
100 γρ.σοκολάτα ψιλοκομμένη
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι σόδα φαγητού
Σιρόπι πορτοκάλι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού χυμός πορτοκαλιού
Εκτέλεση συνταγής
Χτυπήστε σε μικρό μπολ με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα ώσπου να φουσκώσει.Χτυπήστε μέσα τα αυγά ένα-ένα.Ανακατέψτε μέσα τη σοκολάτα,την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι κοσκινισμένο με τη σόδα.Βουτυρώστε μια φόρμα 20εκ.πασπαλίστε με αλεύρι και τινάξτε την.Βάλτε το μίγμα στη φόρμα και ψήστε σε μέτρια χαμηλό φούρνο περίπου 50΄ώσπου να σφίξει.Αφήστε να σταθεί 5΄και βγάλτε το κέικ σε σχάρα να κρυώσει.Βάλτε ένα ταψί κάτω από τη σχάρα και περιχύστε το κέικ μα το καυτό σιρόπι.
Σιρόπι πορτοκάλι:Ζεστάνετε σε μικρό κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το χυμό χωρίς να βράσουν,ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη.Αφήστε να πάρει βράση και κατεβάστε από τη φωτιά.