laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ριγανάτο στιγμής

Συνταγές

Ριγανάτο στιγμής
5.00

Υλικά συνταγής

1 κιλό φιλέτο χοιρινό ή άλλο κρέας άσπρο τρυφερού ζώου

125γρ.ελαιόλαδο

75γρ.κρέμα γάλακτος

χυμό 1-2 λεμονιών

2-6 πρέζες ρίγανη (άνθη και φύλλα)

αλάτι και πιπέρι μαύρο ή άσπρο

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε το κρέας σε μικρές λωρίδες και τις τσιγαρίζετε σε λάδι.Μόλις τελειώσετε, πετάτε ένα μέρος από το λάδι,αλατοπιπερώνετε,πασπαλίζετε με τη ρίγανη και σβήνετε με το χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος.Τα ανακατεύετε όλα μαζί και τα βράζετε για ακόμα μερικά λεπτά,μέχρι να δέσει η σάλτσα.

 

Λαχανικά ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Μοσχάρι Κοκκινιστό
Μπορούμε να το συνοδέψουμε το μοσχαράκι :με πατάτες τηγανιτές,πουρέ πατάτας,ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά,χοντρό μακαρόνι!!

Φασολάκια λαδερά
Σε κατσαρόλα ξανθίζετε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα καθαρισμένα και πλυμένα φασολάκια.

Σνίτσελ Κοτόπουλο
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει καλά

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Ριγανάτο στιγμής
Κόβετε το κρέας σε μικρές λωρίδες και τις τσιγαρίζετε σε λάδι.

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα λαχανικά

Φιλέτο χοιρινό με σκόρδο,
Αλείφετε το φιλέτο με λάδι, το μπήγετε με 3 κομμάτια σκόρδο, μαζί με αλάτι πιπέρι και το ροδίζετε σε χαμηλή φωτιά

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.