laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Πίτες - Τάρτα > Λαχανόπιτα χωριάτικη

Λαχανόπιτα χωριάτικη

Συνταγές

Λαχανόπιτα χωριάτικη
0.00

Υλικά Συνταγής

2 κιλά λαχανικά διάφορα άνηθο,κρεμμυδάκια και κρεμμύδια ξερά 

1 φλιτζ. λάδι, 4 αυγά

1\2 κιλό τυρί φέτα

1/2 κιλό ζύμη, όπως δτην προηγούμενη συνταγή αλατοπίπερο

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζουμε,κόβουμε και πλένουμε όλα τα τα λαχανικά. Τα στραγγίζουμε καλά και τα ανακατεύουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο, με τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το κρεμμύδι.Αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά και ρίχνουμε το λάδι , το τυρί κομματιασμένο και τα αυγά χτυπημένα. Ετοιμάζουμε το ζυμάρι για τα φύλλα.ανοίγουμε την ζύμη σε 3-4 φύλλα στενόμακρα και τοποθετούμε κατα μήκος στο κάθε φύλλο την γέμιση.Τυλίγουμε το φύλλο ρολό και το πιέζουμε στις άκρες να σχηματιστούν κύκλο,ο ένας μετά τον άλλον.Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο και βάζουμε το ταψάκι στον φούρνο,μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά.Σερβίρεται με ξυνόγαλο.

Λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα
Μέσα σε μια λεκάνη,διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφού προσθέσετε το αλάτι,τη ζάχαρη και το αλεύρι,τα αναμιγνύετε όλα μαζί,έτσι ώστε να πετύχετε ένα μαλακό ζυμάρι.

Τυρόπιτες με σουσάμι
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε το πράσο και το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.

Τυροπιτάκια με ρικότα
Αναμειγνύετε τη ρικότα, τη φέτα και τα αυγά σε μπολ. Ρίχνετε λίγο πιπέρι.

Ρυζόπιτα
Μισοβράσουμε το ρύζι και αφού το στραγγίξουμε στο σουρωτήρι, το ξεπλένουμε με κρύο νερό

Πίτσα με πολέντα
Αναμειγνύετε τον κιμά και τον βασιλικό, το πιπέρι, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και αφήνετε στην άκρη ώσπου να ετοιμάσετε τη βάση της πίτσας.

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Κολοκυθόπιτα Αργολίδας χωρίς φύλλο
Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύετε με το γάλα

Πίτα με αρνίσιο κιμά
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Δυναμώνετε λίγο τη φωτιά και προσθέτετε τον κιμά. Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, διαλύοντας τον με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει.

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν