laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ψάρι πλακί

Συνταγές

Ψάρι πλακί
0.00

Υλικά συνταγής

1 ψάρι 1 1/2 - 2 κιλά ολόκληρο ή σε φέτες

350γρ.κρεμμύδια σε φέτες

4-8 σκελίδες σκόρδο σε φέτες

125γρ.ελαιόλαδο

125γρ.κρασί λευκό

500γρ.ντομάτες ψιλοκομμένες

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 πρέζες ρίγανη

1 φύλλο δάφνης

αλάτι και πιπέρι μαύρο

λίγο κόκκινο πιπέρι

χυμό 2 λεμονιών

4 φέτες λεμονιού χωρίς φλούδα

Εκτέλεση συνταγής

Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω,το βρέχετε με το χυμό του λεμονιού και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί.Ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της αναλογίας εκτός από τις φέτες του λεμονιού.Σκεπάζετε με αυτή τη σάλτσα το ψάρι και τοποθετείτε πάνω σε αυτή τις 4 φέτες του λεμονιού.Σκεπάζετε το ψάρι με τη λαδόκολλα και το ψήνετε για 30΄ περίπου σε μέτριο προς δυνατό φούρνο.Το ξεσκεπάζετε και τελειώνετε το ψήσιμο αφού το ψάρι σας ροδίσει.Το σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

 

 

Πάπια με φραμπουάζ
Χαράσσετε τα στήθη πάπιας αλλά μόνο την πέτσα και το λίπος, όχι το ψαχνό. Τα σωτάρετε στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα κάτω, ώσπου να ροδίσει η πέτσα και να ρευστοποιηθεί το λίπος. Βγάζετε την πάπια από το τηγάνι και πετάτε τη μεγαλύτερη ποσότητα λίπους.

Γεμιστά

Λαχανικά ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι,κάπαρη και ελιές
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα , ώστε να μην χυθεί η γέμιση

Χοιρινό με πράσα
Καθαρίστε τα πράσα και πετάξτε όλα τα σκούρα πράσινα φύλλα. Πλύντε τα και κόψτε τα σε κομμάτια

Καρέ χοιρινού με λεμόνι
Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε το κρέας στα χοντρά σημεία και βάζουμε μέσα λίγο σκόρδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του χοιρινού με λάδι και λεμόνι.

Δανέζικα μπιφτέκια με ρύζι
Τοποθετούμε τον κιμά σε μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το αναμειγνύουμε με τον κιμά.