laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ψαροκεφτέδες

Συνταγές

Ψαροκεφτέδες
0.00

Υλικά συνταγής

1 κιλό μπακαλιάρο ξερό (παστό)

125γρ.κρεμμύδια ξερά και φρέσκα ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

2 αυγά

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

2 πρέζες πιπέρι μαύρο

1 πρέζα πιπέρι καγιέν

1 κουτ.σούπας ούζο

2 κουτ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ.σούπας άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο

250γρ.πατάτες σε πουρέ ή ψίχα ψωμιού μουσκεμένη και στραγγισμένη

αλεύρι

λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.Την άλλη μέρα τον στραγγίζετε,τον ξεκοκκαλίζετε και τον αλέθετε μαζί με τα κρεμμύδια,το σκόρδο,τον μαϊντανό και τον άνηθο ή τον μάραθο σε μια λεκάνη.Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνετε καλά όλα μαζί.Πλάθετε μικρούς κεφτέδες,τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι.Τους βρέχετε με χυμό λεμονιού και τους σερβίρετε ζεστούς.

 

 

Ταραμοσαλάτα
Μουσκεύετε την ψίχα ψωμιού και τη στίβετε καλά.

Κις λορέν με μπέϊκον
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα , ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχα ψωμιού.

Αυγά βραστά γεμιστά
Κόβετε τα αυγά στα δύο και αφαιρείται τους κρόκους.Χτυπάτε στο μίξερ την κάθε γέμιση χωριστά

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Μανιτάρια με σκόρδο
Ξεπλύντε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό, να φύγει το χώμα

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Πουρές σαλάτας με σπανάκι & αγκινάρα
Πλένουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε καλά

Αυγά γεμιστά
Βράζετε τα αυγά σφικτά,τα καθαρίζετε,τα χωρίζετε στη μέση και κόβετε τις άκρες για να στέκονται όρθια.

Μους με ψίχα καβουριού
Χτυπάτε το βούτυρο με την καβουρόψιχα στο μίξερ και ρίχνετε διαδοχικά λίγο-λίγο το ούζο,το μπράντυ,την κέτσαπ,την αγγλική σάλτσα,το ταμπάσκο