laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ψαροκεφτέδες

Συνταγές

Ψαροκεφτέδες
0.00

Υλικά συνταγής

1 κιλό μπακαλιάρο ξερό (παστό)

125γρ.κρεμμύδια ξερά και φρέσκα ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

2 αυγά

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

2 πρέζες πιπέρι μαύρο

1 πρέζα πιπέρι καγιέν

1 κουτ.σούπας ούζο

2 κουτ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ.σούπας άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο

250γρ.πατάτες σε πουρέ ή ψίχα ψωμιού μουσκεμένη και στραγγισμένη

αλεύρι

λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.Την άλλη μέρα τον στραγγίζετε,τον ξεκοκκαλίζετε και τον αλέθετε μαζί με τα κρεμμύδια,το σκόρδο,τον μαϊντανό και τον άνηθο ή τον μάραθο σε μια λεκάνη.Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνετε καλά όλα μαζί.Πλάθετε μικρούς κεφτέδες,τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι.Τους βρέχετε με χυμό λεμονιού και τους σερβίρετε ζεστούς.

 

 

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Πλένετε τις πιπεριές,τις κόβετε από το κοτσάνι και αφαιρείτε τους σπόρους.

Ταραμοσαλάτα
Μουσκεύετε την ψίχα ψωμιού και τη στίβετε καλά.

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Μους με ντομάτες λιαστές
Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο και την παρμεζάνα και τα χτυπάτε

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Μελιτζανομπουρεκάκια
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες,τις κόβετε σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τηγανίζετε.Τις αφήνετε πάνω σε απορροφητικό για να στραγγίξουν και να κρυώσουν.

Ελαφριά μελιτζανοσαλάτα
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε στο φούρνο

Φλογέρες
Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.