laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Γλυκά > Γιορτινά γλυκά > Βασιλόπιτα με μαγιά μπύρας

Βασιλόπιτα με μαγιά μπύρας

Συνταγές

Βασιλόπιτα με μαγιά μπύρας
0.00

Υλικά συνταγής

1 1/2 φλυτζ.τσαγιού χλιαρό γάλα

25γρ.μαγιά μπύρας

1 1/2 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη

1 φλυτζ.τσαγιού φρέσκο βούτυρο

λίγο αλάτι

5 αυγά ελαφρά χτυπημένα

8 φλυτζ.τσαγιού περίπου αλεύρι (σκληρό)

1 κρόκο αυγού

1 κουταλιά νερό

σουσάμι

Εκτέλεση συνταγής

Διαλύετε μέσα στο γάλα τη μαγιά και ρίχνετε τη ζάχαρη,το βούτυρο,λίγο αλάτι και τα αυγά.Προσθέτετε το μισό αλεύρι.Χτυπάτε το χυλό και ρίχνετε από το υπόλοιπο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη μάλλον σφιχτή.Τη σκεπάζετε και αφήνετε να μείνει σε χλιαρό μέρος μέχρι να διαπλασιασθεί σε όγκο (περίπου μιάμιση ώρα).Ξαναζυμώνετε τη ζύμη για να ξεφουσκώσει και την αφήνετε σκεπασμένη για μισή ώρα.Κατόπιν τη βάζετε σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο ταψί ή σε δύο μικρά.Αφήνετε να μείνει σε χλιαρό μέρος μέχρι να διαπλασιασθεί σε όγκο.Χτυπάτε τον κρόκο με μια κουταλιά νερό και αλείφετε την επιφάνεια της βασιλόπιτας.Την πασπαλίζετε με σουσάμι και την ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180οC για περίπου μία ώρα. 

 

Κουλουράκια Λαμπριάτικα
Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τη ζάχαρη τμηματικά.Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.

Μπισκοτάκια Λαμπριάτικα
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Κόβετε το βούτυρο σε κομματάκια και το ρίχνετε στο αλεύρι.

Τρουφάκια σοκολάτας
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό,το βιτάμ και τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βασιλόπιτα Σμύρνης
Ανακατεύετε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι,χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5΄-8΄.

Πουτίγκα Χριστουγέννων
Κοσκινίζετε το αλεύρι με τα πρώτα πέντε υλικά δύο φορές.

Κουλούρα Λαμπριάτικη
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη.Ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.

Τσουρέκια Λαμπριάτικα
Αναμιγνύετε το βούτυρο,τη ζάχαρη,το γάλα,τα αυγά,ελαφρά χτυπημένα, και ελάχιστο αλάτι.

Μπισκότα γεμιστά
Σε ένα μπωλ ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο,τη ζάχαρη,τα καρύδια και τις βανίλιες και ανακατεύετε.

Μελομακάρονα κλασικά
Τοποθετείτε τα υλικά του μίγματος Β σε μπολ και ανακατεύετε καλά με το σύρμα.