laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες

Συνταγές

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
0.00

Yλικά συνταγής
χοντρό αλάτι
3 μικρές μελιτζάνες
400γρ.μακαρόνια Νο 6
½ φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
1/3 φλιτζανιού λάδι
¼ φλιτζανιού φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

Yλικά σάλτσας κόκκινης πιπεριάς
3 μέτριες κόκκινες πιπεριές
1 κουταλιά λάδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι άσπρο ξίδι εστραγκόν
½ φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
1 κουταλάκι αλεύρι

Eκτέλεση συνταγής
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30  λεπτά. Πλύντε  τες με κρύο νερό και στραγγίστε τες πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Ζεστάνετε το λάδι και τηγανίστε τις μελιτζάνες. Στραγγίστε  τες πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Ρίξτε τα μακαρόνια σε βραστό νερό και βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε  τα. Βάλτε τα μακαρόνια, τις  μελιτζάνες, τη Σάλτσα Κόκκινης Πιπεριάς, τις ελιές  και το βασιλικό σε κατσαρόλα, ανακατώστε   καλά και ζεστάνετε.

Eκτέλεση σάλτσας κόκκινης πιπεριάς

Κόψτε τις πιπεριές στα τέσσερα και καθαρίστε τες. Ψήστε  τες στο γκριλ μέχρι να μαυρίσει η πέτσα τους και μετά αφαιρέστε την. Χτυπήστε  στο μπλέντερ τις πιπεριές, το σκόρδο, το λάδι, τα ξίδια και τη ζάχαρη ώσπου να πολτοποιηθούν. Βάλτε τη σάλτσα σε κατσαρόλα, προσθέστε το ζωμό και το αλεύρι και ζεστάνετέ την ανακατώνοντας.
 

Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν
Ετοιμάζετε τα νουντλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτετε το γάλα και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Πένες με Μελιτζάνα και Ντομάτα
Κόψτε τη μελιτζάνα σε φέτες, πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε την 20 λεπτά.

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.