Υλικά συνταγής
1 κιλό καθαρισμένη φλούδα καρπουζιού
1 κιλό ζάχαρη
1/2 φλυτζ.τσαγιού γλυκόζη
3 λεμόνια ή κιτρικό οξύ
Αρμπαρόριζα ή κανελογαρύφαλλα
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε και κόβετε τη φλούδα καρπουζιού ή την τρίβετε στον τρίφτη του κυδωνιού.Τη σκεπάζετε με νερό και προσθέτετε το χυμό 2 λεμονιών ή αρκετό κιτρικό οξύ για να ξινίσει το νερό.Αφήνετε τη φλούδα να μείνει για 1 1/2 με 2 ώρες.Τη στραγγίζετε.Βράζετε για 5 λεπτά τη ζάχαρη με 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό.Ρίχνετε τη φλούδα καρπουζιού και αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά.Αφήνετε το γλυκό να μείνει 24 ώρες και το ξαναβράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι.Στο τέλος ρίχνετε τη γλυκόζη ή το χυμό ενός λεμονιού,λίγη αρμπαρόριζα ή μερικά κανελογαρύφαλλα.