Υλικά συνταγής
500 γραμμάρια αρακά
1 καρότο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
2 πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού ντοματάκια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ύστερα από λίγο ρίχνουμε τα ντοματάκια. Προσθέτουμε λίγο νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε το φαγητό. Αν ο αρακάς είναι κατεψυγμένος, το φαγητό χρειάζεται 40 λεπτά βράσιμο και τις πατάτες τις βάζουμε από την αρχή. Αν ο αρακάς είναι φρέσκος, το φαγητό χρειάζεται 1 ώρα περίπου βράσιμο, οπότε τις πατάτες δεν τις βάζουμε από την αρχή, αλλά 20 λεπτά αφότου έχει αρχίσει να βράζει το φαγητό.