laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Μεζέδες ελληνικής κουζίνας > ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ

Συνταγές

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
0.00

Δέν υπάρχει υλικό πού νά μήν μπαίνει στό ταψί, τά μόνα απαραίτητα συστατικά είναι ή φαντασία, ή τόλμη καί ή αγάπη.
Τό ψήσιμο στόν φούρνο δείνει φαγητά απείρως ελαφρότερα τών τηγανιτών.
Μπορούμε νά χρησιμοποιήσουμε αντί μπέικον, σαλάμι, ζαμπόν, λουκάνικο ή σύγκλινο, κομμένα σέ λεπτές λωρίδες.
Σερβίρουμε μέ μία πλούσια πράσινη σαλάτα.

Προετοιμασία: 30'
Ψήσιμο: 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ γιά 4 ΑΤΟΜΑ:
500 γραμ. πατάτες
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σέ φέτες
12 - 15 φέτες μπέικον, κομμένες στή μέση
Ελαιόλαδο ελάχιστο.
2 φλ. καφέ νερό
Αλάτι, κύμινο, κόλιανδρο, κατά τήν προτίμησή σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ τής ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
Kαθαρίζουμε τίς πατάτες, τίς κόβουμε σέ λεπτές ροδέλες καί τίς πλένουμε.
Καθαρίζουμε τά κρεμμύδια, τά πλένουμε καί τά κόβουμε καί αυτά σέ λεπτές ροδέλες, ίδιου πάχους μέ τίς πατάτες.
Σ' ένα μέτριο ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε σέ σειρές εναλλάξ τίς πατάτες, τά κρεμμύδια καί τό μπέικον.
Πασπαλίζουμε μέ αλάτι, κύμινο, κόλιανδρο καί περιχύνουμε μέ τό ελαιόλαδο καί τό νερό.
Καλύπτουμε τό σκεύος μέ λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο καί ψήνουμε σέ προθερμασμένο φούρνο στούς 200ο C γιά 30 λεπτά.
Μετά από 30 λεπτά, αφαιρούμε τή λαδόκολλα, μειώνουμε τή θερμοκρασία τού φούρνου στούς 180ο C καί ψήνουμε τό φαγητό μας γιά ακόμη 30 λεπτά. Τό τελευταίο τέταρτο, ψήνουμε στό γκρίλ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ... ! ! !

Μπαρμπούνια στον φούρνο
Καθαρίστε και πλύντε καλά τα ψάρια. Στραγγίστε τα, αραδιάστε τα σε ταψάκι και περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Μπεκρή μεζές
Βάλτε το κρέας σ ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια

Μπαρμπούνια τηγανητά
Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με το αλάτι , το πιπέρι , τη ρίγανη

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια 2-3 λεπτά

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Παίρνατε από την μηχανή του πουρέ τις βρασμένες πατάτες και τον ταραμά

Ψαροκροκέτες στον ατμό
Για να ετοιμάσετε τη σως, αναμειγνύετε όλα τα υλικά με 3 κουταλιές νερό σε μπολ και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ομοιόμορφο μείγμα.

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια