laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ο κλασικός κεφτές

Συνταγές

Ο κλασικός κεφτές
0.00

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20'
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ: 30'

 

Υλικά Συνταγής
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή 1/2 μοσχαρίσιο καί 1/2 ανάμεικτο .. (ότι σάς αρέσει) ..
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα
6 φέτες μουλιασμένο καί καλά στημένο μπαγιάτικο ψωμί
Μαιντανό καί δυόσμο ψιλοκομμένο, όσο θέλουμε
2 - 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 αυγό
Αλάτι καί πιπέρι

 

Εκτέλεση Συνταγής
Zυμώνουμε καλά τόν κιμά μέ όλα τά υλικά, όσο γίνεται περισσότερο γιά νά γίνει τό μείγμα πιό αφράτο καί τό αφήνουμε στό ψυγείο γιά μισή ώρα νά σφίξει.
Πλάθουμε τά κεφτεδάκια στρογγυλά καί έπειτα τά πιέζουμε λίγο στό κέντρο νά πλατύνουν.
Αλευρώνουμε τά κεφτεδάκια καί τά τηγανίζουμε σέ καυτό λάδι ... (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο, ότι μάς αρέσει) .. μέχρι νά πάρουν χρώμα.
Τά αφήνουμε γιά λίγο σέ χαρτί κουζίνας νά απορροφηθεί τό περιττό λάδι καί σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ καί ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ ... ! ! !

Πηγή:https://www.facebook.com/geustikataxeidia/

Καγιανά ή Στραπατσάδα
Ρίχνετε σε τηγάνι τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το ζουμί τους,το αλάτι,τα πιπέρια,τη ρίγανη,τη ζάχαρη,το σκόρδο και το βούτυρο.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Μπαρμπούνια τηγανητά
Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με το αλάτι , το πιπέρι , τη ρίγανη

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.

Καραβίδες ψητές
Πλύντε τις καραβίδες, στραγγίστε τες καλά και πασπαλίστε τες με αλάτι. Ψήστε τες στα κάρβουνα ή στο γκρίλ 10

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Χταπόδι κρασάτο
Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό