laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κουνουπίδι γιαχνί στο φούρνο

Συνταγές

Κουνουπίδι γιαχνί στο φούρνο
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 1 μέτριο κουνουπίδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 5 ντομάτες τριμμένες
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση συνταγής

Αφαιρούμε τα φύλλα και τα σκληρά κοτσάνια από το κουνουπίδι. Το χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια, το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Ο συνηθισμένος τρόπος είναι να τσιγαρίσουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κουνουπίδι για να ροδοκοκκινίσει και μετά να προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αντί αυτού και για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό μας, τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι σε νερό και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αμέσως μετά προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις. Στη συνέχεια τοποθετούμε το κουνουπίδι σε ταψί, το περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει, προσθέτουμε το αλατοπίπερο της αρεσκείας μας, λίγο νερό και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

 

Τσουμπλεκάκι
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε πήλινο

Κουνουπίδι γιαχνί στο φούρνο
Αφαιρούμε τα φύλλα και τα σκληρά κοτσάνια από το κουνουπίδι.

Κολοκάσι με κρέας χοιρινό
Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια. Αφαιρούμε με μαχαίρι τη φλούδα από το κολοκάσι ....

Φασόλες βραστές (φασολάδα)
Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για λίγα λεπτά.

Φακή μουτζέντρα
Σιγοβράζουμε τη φακή σε μπόλικο νερό κι όταν μαλακώσει ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, το ρύζι, τη ντομάτα τριμμένη και το αλατοπίπερο.

Κουκιά φρέσκα με αγκινάρες
Καθαρίζουμε πρώτα τις αγκινάρες. Για να μην μαυρίσουν, τις ρίχνουμε σε νερό με μισό χυμό λεμονιού....

Μπιζέλι (αρακάς) με κρέας ρίφι (κατσίκι)
Τσιγαρίζουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά. Μαραίνουμε το κρεμμύδι σε νερό και προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το οποίο είχαμε τηγανίσει το κρέας

Κουπέπια (ντολμαδάκια) νηστίσιμα
Αφαιρούμε από τα αμπελόφυλλα τα κοτσάνια και τα πλένουμε καλά.

Κουπέπια (ντολμαδάκια) με κιμά
Σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον χυμό της ντομάτας και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις.