laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κουνουπίδι γιαχνί στο φούρνο

Συνταγές

Κουνουπίδι γιαχνί στο φούρνο
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 1 μέτριο κουνουπίδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 5 ντομάτες τριμμένες
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση συνταγής

Αφαιρούμε τα φύλλα και τα σκληρά κοτσάνια από το κουνουπίδι. Το χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια, το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Ο συνηθισμένος τρόπος είναι να τσιγαρίσουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κουνουπίδι για να ροδοκοκκινίσει και μετά να προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αντί αυτού και για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό μας, τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι σε νερό και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αμέσως μετά προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις. Στη συνέχεια τοποθετούμε το κουνουπίδι σε ταψί, το περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει, προσθέτουμε το αλατοπίπερο της αρεσκείας μας, λίγο νερό και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

 

Ανθοί (κολοκυθιάς) γεμιστοί
Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμιγνύοντας το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και το φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, το χυμό μισού λεμονιού και το αλατοπίπερο.

Ρεβίθια γιαχνί
Βάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε νερό να φουσκώσουν. Την επομένη στραγγίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα ρεβίθια τρίβοντας τα με τα χέρια μας.

Κουνουπίδι γιαχνί στο φούρνο
Αφαιρούμε τα φύλλα και τα σκληρά κοτσάνια από το κουνουπίδι.

Κολοκάσι με κρέας χοιρινό
Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια. Αφαιρούμε με μαχαίρι τη φλούδα από το κολοκάσι ....

Φασολάκι γιαχνί
Καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε το φασολάκι. Μαραίνουμε σε νερό το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο....

Τσουμπλεκάκι
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε πήλινο

Κουκιά φρέσκα με αγκινάρες
Καθαρίζουμε πρώτα τις αγκινάρες. Για να μην μαυρίσουν, τις ρίχνουμε σε νερό με μισό χυμό λεμονιού....

Φασόλες γιαχνί (φασολάδα)
Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την επομένη τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για λίγα λεπτά. Στραγγίζουμε τα φασόλια, ανανεώνουμε με φρέσκο νερό (γύρω στα 4 ποτήρια)

Κουπέπια (ντολμαδάκια) με κιμά
Σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον χυμό της ντομάτας και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις.