Υλικά Συνταγής
- 1 μέτριο κουνουπίδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 5 ντομάτες τριμμένες
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση συνταγής
Αφαιρούμε τα φύλλα και τα σκληρά κοτσάνια από το κουνουπίδι. Το χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια, το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Ο συνηθισμένος τρόπος είναι να τσιγαρίσουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κουνουπίδι για να ροδοκοκκινίσει και μετά να προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αντί αυτού και για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό μας, τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι σε νερό και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αμέσως μετά προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις. Στη συνέχεια τοποθετούμε το κουνουπίδι σε ταψί, το περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει, προσθέτουμε το αλατοπίπερο της αρεσκείας μας, λίγο νερό και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.