laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κουνουπίδι γιαχνί στο φούρνο

Συνταγές

Κουνουπίδι γιαχνί στο φούρνο
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 1 μέτριο κουνουπίδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 5 ντομάτες τριμμένες
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση συνταγής

Αφαιρούμε τα φύλλα και τα σκληρά κοτσάνια από το κουνουπίδι. Το χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια, το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Ο συνηθισμένος τρόπος είναι να τσιγαρίσουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κουνουπίδι για να ροδοκοκκινίσει και μετά να προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αντί αυτού και για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό μας, τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι σε νερό και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αμέσως μετά προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις. Στη συνέχεια τοποθετούμε το κουνουπίδι σε ταψί, το περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει, προσθέτουμε το αλατοπίπερο της αρεσκείας μας, λίγο νερό και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

 

Μπιζέλι (αρακάς) γιαχνί με αγκινάρες
Αφαιρούμε από τις αγκινάρες τα κοτσάνια. Με ένα μυτερό μαχαίρι καθαρίζουμε το εσωτερικό τους και για να μη μαυρίσουν...

Κολοκάσι καπαμές με αρνάκι ή κατσικάκι
Καθαρίζουμε το κολοκάσι αφαιρώντας με μαχαίρι τη φλούδα έτσι ακριβώς όπως κάνουμε με τις πατάτες

Λουβί μαυροματί (μαυρομάτικα) με λάχανα (σέσκουλα)
Πλένουμε τα φασόλια τα μαυρομάτικα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν καλά.

Φασολάκι γιαχνί
Καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε το φασολάκι. Μαραίνουμε σε νερό το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο....

Κουνουπίδι γιαχνί στο φούρνο
Αφαιρούμε τα φύλλα και τα σκληρά κοτσάνια από το κουνουπίδι.

Φασόλες γιαχνί (φασολάδα)
Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την επομένη τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για λίγα λεπτά. Στραγγίζουμε τα φασόλια, ανανεώνουμε με φρέσκο νερό (γύρω στα 4 ποτήρια)

Φασόλες βραστές (φασολάδα)
Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για λίγα λεπτά.

Βαζάνια (μελιτζάνες) με χαλούμι στο φούρνο
Πλένουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές, κάθετες φέτες

Ρεβίθια γιαχνί
Βάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε νερό να φουσκώσουν. Την επομένη στραγγίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα ρεβίθια τρίβοντας τα με τα χέρια μας.