laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κουνουπίδι γιαχνί στο φούρνο

Συνταγές

Κουνουπίδι γιαχνί στο φούρνο
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 1 μέτριο κουνουπίδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 5 ντομάτες τριμμένες
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση συνταγής

Αφαιρούμε τα φύλλα και τα σκληρά κοτσάνια από το κουνουπίδι. Το χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια, το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Ο συνηθισμένος τρόπος είναι να τσιγαρίσουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κουνουπίδι για να ροδοκοκκινίσει και μετά να προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αντί αυτού και για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό μας, τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι σε νερό και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αμέσως μετά προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις. Στη συνέχεια τοποθετούμε το κουνουπίδι σε ταψί, το περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει, προσθέτουμε το αλατοπίπερο της αρεσκείας μας, λίγο νερό και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

 

Βαζάνια (μελιτζάνες) με χαλούμι στο φούρνο
Πλένουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές, κάθετες φέτες

Φασολάκι γιαχνί
Καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε το φασολάκι. Μαραίνουμε σε νερό το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο....

Λουβί μαυροματί (μαυρομάτικα) με λάχανα (σέσκουλα)
Πλένουμε τα φασόλια τα μαυρομάτικα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν καλά.

Τσουμπλεκάκι
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε πήλινο

Κουπέπια (ντολμαδάκια) νηστίσιμα
Αφαιρούμε από τα αμπελόφυλλα τα κοτσάνια και τα πλένουμε καλά.

Ανθοί (κολοκυθιάς) γεμιστοί
Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμιγνύοντας το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και το φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, το χυμό μισού λεμονιού και το αλατοπίπερο.

Κουνουπίδι γιαχνί στο φούρνο
Αφαιρούμε τα φύλλα και τα σκληρά κοτσάνια από το κουνουπίδι.

Φασόλες βραστές (φασολάδα)
Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για λίγα λεπτά.

Κουπέπια (ντολμαδάκια) με κιμά
Σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον χυμό της ντομάτας και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις.