Υλικά Συνταγής
- 250 γραμμάρια φακές ή 1 ½ φλιτζάνι
- 4 φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
- χυμό ενός λεμονιού
- ντομάτα τριμμένη (προαιρετικά)
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση συνταγής
Σιγοβράζουμε τη φακή σε μπόλικο νερό κι όταν μαλακώσει ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, το ρύζι, τη ντομάτα τριμμένη και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε να σιγοψηθεί, ν΄ απορροφήσει όλο το ζουμί και να γίνει σαν πιλάφι.