Υλικά Συνταγής
- 1 χοιρινή κοιλιά
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 3 κουταλιές ξύδι
- 1 φύλλο δάφνης
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
- παξιμαδάκια ή φρυγανιές
Εκτέλεση συνταγής
Βράζουμε πολύ καλά την χοιρινή κοιλιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ολόκληρο, τη δάφνη και το αλατοπίπερο. Όταν μαλακώσει το κρέας, κατεβάζουμε από την φωτιά και το ψιλοκόβουμε. Μαραίνουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Με κουτάλα παίρνουμε ζωμό από το κρέας που βράσαμε και ρίχνουμε λίγο στο σκόρδο και το αλεύρι για να γίνει αραιή σάλτσα. Προσθέτουμε το ξύδι, τα κομματάκια από το κρέας και ανακατεύουμε. Σε βαθιά πιατέλα τοποθετούμε παξιμαδάκια ή φρυγανιές κι από πάνω το ππατσιά. Σερβίρουμε αμέσως.