laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Πατσιά (πατσάς)

Συνταγές

Πατσιά (πατσάς)
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 1 χοιρινή κοιλιά
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 3 κουταλιές ξύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλατοπίπερο
  • ελαιόλαδο
  • παξιμαδάκια ή φρυγανιές

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε πολύ καλά την χοιρινή κοιλιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ολόκληρο, τη δάφνη και το αλατοπίπερο. Όταν μαλακώσει το κρέας, κατεβάζουμε από την φωτιά και το ψιλοκόβουμε. Μαραίνουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Με κουτάλα παίρνουμε ζωμό από το κρέας που βράσαμε και ρίχνουμε λίγο στο σκόρδο και το αλεύρι για να γίνει αραιή σάλτσα. Προσθέτουμε το ξύδι, τα κομματάκια από το κρέας και ανακατεύουμε. Σε βαθιά πιατέλα τοποθετούμε παξιμαδάκια ή φρυγανιές κι από πάνω το ππατσιά. Σερβίρουμε αμέσως.

Ψαρόσουπα
Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε το ψάρι μαζί με ένα ολόκληρο κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει, το τοποθετούμε σε πιατέλα και πετάμε το κρεμμύδι.

Πατσιά (πατσάς)
Βράζουμε πολύ καλά την χοιρινή κοιλιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ολόκληρο, τη δάφνη και το αλατοπίπερο.

Σούπα χούμοι
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς. Την επομένη αφού τα πλύνουμε καλά, τα σιγοβράζουμε σε μπόλικο νερό.

Χορτόσουπα
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, το σέλινο, το μαϊντανό και το καρότο. Βράζουμε το νερό κι όταν κοχλάσει, ρίχνουμε μέσα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά.

Σούπα αυγολέμονο
Βράζουμε το κοτόπουλο σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό. Όταν μαλακώσει το κοτόπουλο, το βγάζουμε σε ρηχό πιάτο και ρίχνουμε το ρύζι.

Σούπα τραχανάς
Βράζουμε το κοτόπουλο και αφαιρούμε τον αφρό. Αν έχουμε κυπριακό τραχανά, που είναι κομμένος σε κομμάτια, είναι καλύτερα να τον βάλουμε από πριν σε κρύο νερό να φουσκώσει για 2-3 ώρες