Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα και 30 λεπτά
Υλικά Συνταγής
6 άτομα
Υλικά:
1 ½ κιλού αρνί (παχύ μπούτι)
2 κιλά αρακάς τρυφερός
½ φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλιά ψιλοκομμένος άνηθος
½ κιλό ώριμες ντομάτες
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε το μπούτι από το έντερο, το πλένετε, το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε στο
ταψί. Περνάτε τις ντομάτες από τρυπητό και προσθέτετε το 1/3 του πολτού στο κρέας.
Ρίχνετε και το βούτυρο και βάζετε το κρέας σε μέτριο φούρνο να μισοψηθεί. Στο μεταξύ
καθαρίζετε τον αρακά, τον πλένετε και τον στραγγίζετε μέσα στο τρυπητό. Προσθέτετε
στο κρέας την υπόλοιπη ντομάτα και 1 – 2 φλιτζάνια νερό και αφού αρχίσουν να
βράζουν, ρίχνετε τον αρακά και το άνηθο. Ρίχνετε το αλάτι – πιπέρι και αφήνετε το
φαγητό να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας.