laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι

Συνταγές

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
0.00

Υλικά Συνταγής:

1 κιλό χταπόδι

¼  κιλού μακαρονάκι κοφτό

1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κιλό ντομάτες ώριμες ή 1 κουταλιά σούπας πελτές ντομάτας

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.  Βάζετε το λάδι σε κατσαρόλα να κάψει, ρίχνετε το κρεμμύδι να μαραθεί και τις ντομάτες, περασμένες από τρυπητό ή τον πελτέ λιωμένο σε δύο φλιτζάνια ζωμού (που έβρασε με το χταπόδι). Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνετε το χταπόδι και μετά από 5 λεπτά προσθέτετε 2 – 3 φλιτζάνια ζουμί ακόμη, αφήνετε να πάρουν βράση και προσθέτετε το μακαρονάκι. Ανακατεύετε ελαφρά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει και να μείνει με το λάδι του. Πασπαλίζετε με πιπέρι, ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιατέλα ζεστό. 

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Πένες με Μελιτζάνα και Ντομάτα
Κόψτε τη μελιτζάνα σε φέτες, πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε την 20 λεπτά.

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών
Μπορούμε να βάλουμε τυρί βιολογικό τριμμένο λίγο πριν το σερβίρισμα!!

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες