laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι

Συνταγές

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
0.00

Υλικά Συνταγής:

1 κιλό χταπόδι

¼  κιλού μακαρονάκι κοφτό

1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κιλό ντομάτες ώριμες ή 1 κουταλιά σούπας πελτές ντομάτας

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.  Βάζετε το λάδι σε κατσαρόλα να κάψει, ρίχνετε το κρεμμύδι να μαραθεί και τις ντομάτες, περασμένες από τρυπητό ή τον πελτέ λιωμένο σε δύο φλιτζάνια ζωμού (που έβρασε με το χταπόδι). Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνετε το χταπόδι και μετά από 5 λεπτά προσθέτετε 2 – 3 φλιτζάνια ζουμί ακόμη, αφήνετε να πάρουν βράση και προσθέτετε το μακαρονάκι. Ανακατεύετε ελαφρά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει και να μείνει με το λάδι του. Πασπαλίζετε με πιπέρι, ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιατέλα ζεστό. 

Λαζάνια με μανιτάρια
Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό. Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν
Ετοιμάζετε τα νουντλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό