laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι

Συνταγές

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
0.00

Υλικά συνταγής

145 γρ. πράσινες ταλιατέλες

85 γρ. πράσινα φασολάκια,κομμένα

85 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, που έχει ξεπαγώσει

2 κουταλιές ελαιόλαδο

ένας κύβος βουτύρου

1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

3 κουταλιές κρεμ φρες

1/2 κουταλάκι πέστο

2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

2 κουταλιές πλήρες γάλα

1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά. Τα σουρώνουμε. Στύβουμε καλά το σπανάκι.

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά. Ρίχνουμε την κρεμ φρες, το πέστο, το σπανάκι και την παρμεζάνα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασολάκια, αφήνουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε πιπέρι.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το γάλα και αρκετό μαϊντανό στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά. Τα μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό. 

 

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτετε το γάλα και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Λαζάνια με μανιτάρια
Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ

Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν
Ετοιμάζετε τα νουντλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.