laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι

Συνταγές

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
0.00

Υλικά συνταγής

145 γρ. πράσινες ταλιατέλες

85 γρ. πράσινα φασολάκια,κομμένα

85 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, που έχει ξεπαγώσει

2 κουταλιές ελαιόλαδο

ένας κύβος βουτύρου

1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

3 κουταλιές κρεμ φρες

1/2 κουταλάκι πέστο

2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

2 κουταλιές πλήρες γάλα

1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά. Τα σουρώνουμε. Στύβουμε καλά το σπανάκι.

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά. Ρίχνουμε την κρεμ φρες, το πέστο, το σπανάκι και την παρμεζάνα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασολάκια, αφήνουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε πιπέρι.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το γάλα και αρκετό μαϊντανό στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά. Τα μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό. 

 

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.

Λαζάνια με μανιτάρια
Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη