laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι

Συνταγές

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
0.00

Υλικά συνταγής

145 γρ. πράσινες ταλιατέλες

85 γρ. πράσινα φασολάκια,κομμένα

85 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, που έχει ξεπαγώσει

2 κουταλιές ελαιόλαδο

ένας κύβος βουτύρου

1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

3 κουταλιές κρεμ φρες

1/2 κουταλάκι πέστο

2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

2 κουταλιές πλήρες γάλα

1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά. Τα σουρώνουμε. Στύβουμε καλά το σπανάκι.

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά. Ρίχνουμε την κρεμ φρες, το πέστο, το σπανάκι και την παρμεζάνα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασολάκια, αφήνουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε πιπέρι.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το γάλα και αρκετό μαϊντανό στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά. Τα μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό. 

 

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν
Ετοιμάζετε τα νουντλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών
Μπορούμε να βάλουμε τυρί βιολογικό τριμμένο λίγο πριν το σερβίρισμα!!

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες