laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι

Συνταγές

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
0.00

Υλικά συνταγής

145 γρ. πράσινες ταλιατέλες

85 γρ. πράσινα φασολάκια,κομμένα

85 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, που έχει ξεπαγώσει

2 κουταλιές ελαιόλαδο

ένας κύβος βουτύρου

1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

3 κουταλιές κρεμ φρες

1/2 κουταλάκι πέστο

2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

2 κουταλιές πλήρες γάλα

1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά. Τα σουρώνουμε. Στύβουμε καλά το σπανάκι.

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά. Ρίχνουμε την κρεμ φρες, το πέστο, το σπανάκι και την παρμεζάνα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασολάκια, αφήνουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε πιπέρι.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το γάλα και αρκετό μαϊντανό στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά. Τα μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό. 

 

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά.

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών
Μπορούμε να βάλουμε τυρί βιολογικό τριμμένο λίγο πριν το σερβίρισμα!!

Λαζάνια με μανιτάρια
Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη