laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες

Συνταγές

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
0.00

Υλικά συνταγής

370 γρ. βίδες

100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο,ψιλοκομμένες

1 μελιτζάνα,σε κύβους

1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά,κομμένη

400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα

100 ml ξηρό λευκόμε κρασί

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη και 10-15 μαύρες ελιές,χωρίς κουκούτσι,σε φέτες, για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Προσθέτετε την ντομάτα και μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνετε το κρασί και αλατοπιπερώνετε. Σιγοβράζετε την σάλτσα με το τηγάνι μισοσκεπασμένο για 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente και τα σουρώνετε. Τα βάζετε σε πιατέλα και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τη μισή σάλτσα. Ανακατεύετε. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα, γαρνίρετε με τις ελιές και τη ρίγανη και σερβίρετε.

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό. Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.