laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Πάπια με φραμπουάζ

Συνταγές

Πάπια με φραμπουάζ
0.00

Υλικά συνταγής

4 στήθη πάπιας,200 γρ. το καθένα

2 κουταλάκια θαλασσινό αλάτι

2 κουταλάκια κανέλα σκόνη

4 κουταλάκια ζάχαρη

1 φλιτζ. κόκκινο κρασί

2/3 φλιτζ. κρεμ ντε κασίς

1 κουταλιά κορνφλάουρ

250 γρ. φραμπουάζ

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Χαράσσετε τα στήθη πάπιας αλλά μόνο την πέτσα και το λίπος, όχι το ψαχνό. Τα σωτάρετε στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα κάτω, ώσπου να ροδίσει η πέτσα και να ρευστοποιηθεί το λίπος. Βγάζετε την πάπια από το τηγάνι και πετάτε τη μεγαλύτερη ποσότητα λίπους.

Αναμειγνύετε το θαλασσινό αλάτι, την κανέλα και τη ζάχαρη. Πασπαλίζετε την πάπια με το μείγμα και το πιέζετε με τα χέρια να κολλήσει. Προσθέτετε μαύρο πιπέρι.

Ξαναβάζετε την πάπια στο τηγάνι και τη μαγειρεύετε με την πέτσα προς τα κάτω για 10-15 λεπτά. Την αποσύρετε από το σκεύος και την αφήνετε κατά μέρος. Προθερμαίνετε το γκριλ.

Στο μεταξύ, αναμειγνύετε το κόκκινο κρασί και την κρεμ ντε κασίς σε κανάτα. Ρίχνετε περίπου 80 ml από το υγρό σε μπολάκι και το ανακατεύετε με το κορν φλάουρ. Ξαναβάζετε το υγρό στην κανάτα.

Αφαιρείτε το περίσσιο λίπος από το τηγάνι, αφήνοντας μόνο 2 κουταλιές. Ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτετε το μείγμα κόκκινου κρασιού και κασίς.

Σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να δέσει η σως. Προσθέτετε τα φραμπουάζ και σιγοβράζετε για 1 λεπτό ακόμη, ώσπου να ζεσταθούν καλά τα φρούτα. Αλατοπιπερώνετε.

Ψήνετε τα στήθη πάπιας στο γκριλ, με την πέτσα προς τα πάνω, για 1 λεπτό, ώσπου να αρχίσει η ζάχαρη να καραμελώνει. Κόβετε τα στήθη σε λεπτές φέτες, τις περιχύνετε με λίγη σως και σερβίρετε.

 

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας . Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο

Γλώσσες με κρασί
Καθαρίζετε τις γλώσσες, τις πλένετε, τις λαδώνετε και τις αλατοπιπερώνετε

ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ,Αλευρώνω,Ανάβω,Αρώματα,Αρωματικά χόρτα,Αρωματικός ζωμός,Βουτυρώνω,Δένω,Ζεματίζω,Καβουρδίζω,Μαραίνω,Μαρινάρω,Πρέζα,Ροδίζουμε,Τσιγαρίζω,Σβήνω,Ρου

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.

Πάπια με φραμπουάζ
Χαράσσετε τα στήθη πάπιας αλλά μόνο την πέτσα και το λίπος, όχι το ψαχνό. Τα σωτάρετε στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα κάτω, ώσπου να ροδίσει η πέτσα και να ρευστοποιηθεί το λίπος. Βγάζετε την πάπια από το τηγάνι και πετάτε τη μεγαλύτερη ποσότητα λίπους.

Αρνί με αρακά
Καθαρίζετε το μπούτι από το έντερο, το πλένετε, το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε στο ταψί

Σνίτσελ Κοτόπουλο
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει καλά

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες
Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες. Κόβετε το πάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα τους.