laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Πάπια με φραμπουάζ

Συνταγές

Πάπια με φραμπουάζ
0.00

Υλικά συνταγής

4 στήθη πάπιας,200 γρ. το καθένα

2 κουταλάκια θαλασσινό αλάτι

2 κουταλάκια κανέλα σκόνη

4 κουταλάκια ζάχαρη

1 φλιτζ. κόκκινο κρασί

2/3 φλιτζ. κρεμ ντε κασίς

1 κουταλιά κορνφλάουρ

250 γρ. φραμπουάζ

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Χαράσσετε τα στήθη πάπιας αλλά μόνο την πέτσα και το λίπος, όχι το ψαχνό. Τα σωτάρετε στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα κάτω, ώσπου να ροδίσει η πέτσα και να ρευστοποιηθεί το λίπος. Βγάζετε την πάπια από το τηγάνι και πετάτε τη μεγαλύτερη ποσότητα λίπους.

Αναμειγνύετε το θαλασσινό αλάτι, την κανέλα και τη ζάχαρη. Πασπαλίζετε την πάπια με το μείγμα και το πιέζετε με τα χέρια να κολλήσει. Προσθέτετε μαύρο πιπέρι.

Ξαναβάζετε την πάπια στο τηγάνι και τη μαγειρεύετε με την πέτσα προς τα κάτω για 10-15 λεπτά. Την αποσύρετε από το σκεύος και την αφήνετε κατά μέρος. Προθερμαίνετε το γκριλ.

Στο μεταξύ, αναμειγνύετε το κόκκινο κρασί και την κρεμ ντε κασίς σε κανάτα. Ρίχνετε περίπου 80 ml από το υγρό σε μπολάκι και το ανακατεύετε με το κορν φλάουρ. Ξαναβάζετε το υγρό στην κανάτα.

Αφαιρείτε το περίσσιο λίπος από το τηγάνι, αφήνοντας μόνο 2 κουταλιές. Ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτετε το μείγμα κόκκινου κρασιού και κασίς.

Σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να δέσει η σως. Προσθέτετε τα φραμπουάζ και σιγοβράζετε για 1 λεπτό ακόμη, ώσπου να ζεσταθούν καλά τα φρούτα. Αλατοπιπερώνετε.

Ψήνετε τα στήθη πάπιας στο γκριλ, με την πέτσα προς τα πάνω, για 1 λεπτό, ώσπου να αρχίσει η ζάχαρη να καραμελώνει. Κόβετε τα στήθη σε λεπτές φέτες, τις περιχύνετε με λίγη σως και σερβίρετε.

 

Καλαμαράκια με σπανάκι
Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα καλαμαράκια. Τα σκουπίζετε καλά.

Πατάτες Γιαχνί
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού

Κουνέλι με γιαούρτι
Κόβετε το κουνέλι σε κομμάτια και τα μαρινάρετε με το αλατοπίπερο,τη ρίγανη και το ξύδι για τουλάχιστον δύο ώρες.

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Σουβλάκια με κοτόπουλο σατάϊ
Ζεσταίνετε όλα τα υλικά της σως σε βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Σβήνετε τη φωτιά, αφήνετε το τηγάνι στην εστία για άλλα 5 λεπτά και στη συνέχεια το αποσύρετε. Αφήνετε τη σως να κρυώσει.

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους .

Χοιρινό με πράσα
Καθαρίστε τα πράσα και πετάξτε όλα τα σκούρα πράσινα φύλλα. Πλύντε τα και κόψτε τα σε κομμάτια

Δανέζικα μπιφτέκια με ρύζι
Τοποθετούμε τον κιμά σε μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το αναμειγνύουμε με τον κιμά.

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.