laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Πάπια με φραμπουάζ

Συνταγές

Πάπια με φραμπουάζ
0.00

Υλικά συνταγής

4 στήθη πάπιας,200 γρ. το καθένα

2 κουταλάκια θαλασσινό αλάτι

2 κουταλάκια κανέλα σκόνη

4 κουταλάκια ζάχαρη

1 φλιτζ. κόκκινο κρασί

2/3 φλιτζ. κρεμ ντε κασίς

1 κουταλιά κορνφλάουρ

250 γρ. φραμπουάζ

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Χαράσσετε τα στήθη πάπιας αλλά μόνο την πέτσα και το λίπος, όχι το ψαχνό. Τα σωτάρετε στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα κάτω, ώσπου να ροδίσει η πέτσα και να ρευστοποιηθεί το λίπος. Βγάζετε την πάπια από το τηγάνι και πετάτε τη μεγαλύτερη ποσότητα λίπους.

Αναμειγνύετε το θαλασσινό αλάτι, την κανέλα και τη ζάχαρη. Πασπαλίζετε την πάπια με το μείγμα και το πιέζετε με τα χέρια να κολλήσει. Προσθέτετε μαύρο πιπέρι.

Ξαναβάζετε την πάπια στο τηγάνι και τη μαγειρεύετε με την πέτσα προς τα κάτω για 10-15 λεπτά. Την αποσύρετε από το σκεύος και την αφήνετε κατά μέρος. Προθερμαίνετε το γκριλ.

Στο μεταξύ, αναμειγνύετε το κόκκινο κρασί και την κρεμ ντε κασίς σε κανάτα. Ρίχνετε περίπου 80 ml από το υγρό σε μπολάκι και το ανακατεύετε με το κορν φλάουρ. Ξαναβάζετε το υγρό στην κανάτα.

Αφαιρείτε το περίσσιο λίπος από το τηγάνι, αφήνοντας μόνο 2 κουταλιές. Ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτετε το μείγμα κόκκινου κρασιού και κασίς.

Σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να δέσει η σως. Προσθέτετε τα φραμπουάζ και σιγοβράζετε για 1 λεπτό ακόμη, ώσπου να ζεσταθούν καλά τα φρούτα. Αλατοπιπερώνετε.

Ψήνετε τα στήθη πάπιας στο γκριλ, με την πέτσα προς τα πάνω, για 1 λεπτό, ώσπου να αρχίσει η ζάχαρη να καραμελώνει. Κόβετε τα στήθη σε λεπτές φέτες, τις περιχύνετε με λίγη σως και σερβίρετε.

 

Μπριάμι
Κόψτε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Κόψτε σε χοντρά κομμάτια πατάτες και κρεμμύδια. Κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε κομμάτια 3 εκ.

Χοιρινό με πράσα
Καθαρίστε τα πράσα και πετάξτε όλα τα σκούρα πράσινα φύλλα. Πλύντε τα και κόψτε τα σε κομμάτια

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά

Ογκρατέν λαχανικών με λουκάνικα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε την πατάτα για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και την σουρώνετε. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδισε τηγάνι και σωτάρετε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου
Κατ'αρχάς, ετοιμάζετε το βούτυρο σκόρδου. Αναμειγνύετε σε μπολ το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Μεταφέρετε το μείγμα σε διάφανη μμβράνη και το τυλίγετε ώστε να φτιάξετε ένα ρολό διαμέτρου 3 εκ. Διπλώνετε τις άκρες για να κλείσει και το βάζετε στο ψυ

Αρνί με αρακά
Καθαρίζετε το μπούτι από το έντερο, το πλένετε, το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε στο ταψί

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Αρακάς κοκκινιστό
Μια ωραία συνταγή ακόμα και για αυτούς που δεν τρώνε αρακά